Γιατί είναι καλύτερο τα επαγγελματικά ραντεβού να γίνονται νωρίς το πρωί

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Έχεις σκεφτεί ποτέ για ποιον λόγο δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθεί στη δουλειά σου όταν σε λίγη ώρα έχεις έναν meeting; Ή μάλλον έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο επηρεάζει αυτό την απόδοσή σου;

Σε τεράστιο βαθμό, όπως υποστηρίζει μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research, που απέδειξε με πειραματικό τρόπο -τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε πραγματικό περιβάλλον- πώς ο χρόνος λειτουργεί διαφορετικά στο μυαλό μας όταν θα ακολουθήσει ένα προγραμματισμένο ραντεβού.

«Έχουμε την αίσθηση ότι κάτι μπορεί να προκύψει στο ερχόμενο ραντεβού, ότι μπορεί να χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί τίποτα από αυτά. Το αποτέλεσμα είναι να κάνουμε πολύ λιγότερα πράγματα από ότι θα μπορούσαμε στον χρόνο μέχρι να πραγματοποιηθεί το ραντεβού μας» αναφέρει η Selin Malkoc, μία από τους βασικούς συντελεστές της δημοσιευμένης έρευνας.

Η έρευνα περιείχε κι ένα ιντερνετικό ερωτηματολόγιο όπως 198 συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν, τόσο υποκειμενικά όσο και αντικειμενικά, τον χρόνο που είχαν να διαβάσουν ένα βιβλίο μέσα σε μία ώρα. Στο μισό γκρουπ ειπώθηκε πώς ένας φίλος τους θα ερχόταν στο τέλος της ώρας αυτής, ενώ στο άλλο μισό πώς δεν υπήρχε κανένα άλλο πλάνο στον ορίζοντα πέρα από το διάβασμα του βιβλίου.

Εκείνοι που «περίμεναν τον φίλο τους» διάβασαν, τελικά, 10 λεπτά λιγότερα από την άλλη ομάδα, παρότι και οι είχαν ακριβώς 60 λεπτά για ανάγνωση.

Αντίστοιχα, στον πραγματικό κόσμο, προτάθηκε το εξής σε δύο γκρουπ ανθρώπων: συμμετοχή σε 30λεπτη έρευνα με αμοιβή 2,5 δολάρια και σε 45λεπτη με 5 δολάρια. Περιέργως όσοι είχαν ραντεβού μετά από αυτό επέλεγαν την 30λεπτη, ακόμα κι αν η 45λεπτη τους άφηνε άπειρο χρόνο για να το προλάβουν.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com