Παγκόσμια διάκριση για 25χρονους Κύπριους επιχειρηματίες

    Από: Startup Team

Πηγή: www.elita.com.cy

Μια καλή ιδέα μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου μέσα σε μερικούς μόνο μήνες. Ο Κωνσταντίνος Χρίστου, ο Γιώργος Ηρακλέους, ο Γιώργος Μακκούλης και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, φίλοι από το στρατό και απόφοιτοι του Imperial College London, κατάφεραν στα 25 τους και μέσα σε λίγους μήνες, να κάνουν μια δυναμική αρχή στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας, υλοποιώντας την ιδέα τους για μια εταιρία, η οποία διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που προτίθενται άλλες εταιρίες να επενδύσουν για διαφημίσεις στις εφαρμογές των κινητών – κόντρα στα ενοχλητικά banner adds.

«Η εταιρία Avocarrot, στην ουσία, είναι μια πλατφόρμα με τη βοήθεια της οποίας οι εταιρίες μπορούν να προσφέρουν επιβραβεύσεις σε χρήστες των εφαρμογών (applications) για τα κινητά. Για παράδειγμα, στον χρήστη που τρέχει στο πάρκο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τρέξιμο, μόλις τελειώνει τη διαδρομή του, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του λέει ότι κέρδισε ένα ενεργειακό ποτό. Στο χρήστη ενός παιχνιδιού, ο οποίος καταφέρνει να ξεπεράσει το ρεκόρ του, θα προσφέρεται μια σοκολάτα, ενώ σε κάποιον που χρησιμοποιεί εφαρμογή για μαγειρική, θα προσφέρεται μια σπάτουλα. Αυτή είναι η λογική πίσω από την εταιρία μας» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Χρίστου, ένας από τους ιδρυτές.

«Όπως έχει αποδειχθεί, μόνο δύο στους χίλιους ανθρώπους κλικάρουν στις διαφημίσεις που ξεπηδούν στις οθόνες των κινητών τους. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που επενδύουν για αυτά οι εταιρίες, πάνε χαμένα. Η Avocarrot ήρθε για να μετατρέψει τις ενοχλητικές διαφημίσεις σε δώρα, και άρα να προσφέρει στους χρήστες μια ευχάριστη εμπειρία», προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ