Startups: Ποιές είναι οι “21″ που θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση του παγκόσμιου οργανισμού TiE στην Αθήνα

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

Στις 3 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 21 ελληνικές startups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εαυτές  σε διακεκριμένους επιχειρηματίες αλλά και επενδυτές του παγκόσμιου δικτύου TiE (The Indus Entrepreneurs)Η εκδήλωση στις 3 Ιουλίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ενώ υποστηρίζεται επικοινωνιακώς και από το  bankwars.gr.

Το TiE ιδρύθηκε το 1992 στην Σίλικον Βάλεϊ και αποτελεί  τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό οργανισμό προώθησης της επιχειρηματικότητας παγκοσμίως μέσω της αποτελεσματικής εκπαίδευσης, δικτύωσης και χρηματοδότησης επιχειρηματιών σ’ όλο τον κόσμο. Διατηρεί 60 παραρτήματα σε συνολικά 17 χώρες αριθμώντας περισσότερα από 11.000 μέλη.

Στην χώρα μας έρχεται με αφορμή την ετήσια παγκόσμια συνάντηση των μελών του, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στην Αθήνα.

Συμμετοχή 21 ελληνικών startups

Μέχρι στιγμής, οι ελληνικές startups που επιλέχθησαν να συμμετάσχουν στο μονοήμερο bootcamp στις 3 Ιουλίου είναι οι εξής: incredibluePollfish, Eventora, Layerise, BreathEasy, onQ Systems, Social-Green, Clio Muse, i-sieve technologies, Combadi, Mageca, Fasmatech, Speekap, pinobo.comHeeelp.me, Aterin, Matetti, GReatings, Train2show, Crypteia Networks, Total Eclipse.

H διαδικασία

Νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μέντορες του παγκόσμιου δικτύου Tie έναν-προς-έναν, και άλλες που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο υλοποίησης θα ομαδοποιούνται 3-4 ανά μέντορα.

Οι μέντορες θα εναλλάσσονται, για να τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν πολλαπλές επαφές με διαφορετικές startups. Σε πρωινό συνέδριο, και πριν τις συναντήσεις καθοδήγησης, θα καλυφθούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 9:00 – 19:00 ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Μπέννετ Σμιθ θα απευθύνει σχετικό καλωσόρισμα.

«Βαριά» ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής

Οι μέντορες που θα συνομιλήσουν και θα συμβουλέψουν τις επιλεγμένες ελληνικές startups είναι σημαντικά ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής. (σύντομα βιογραφικά τους μπορείτε να βρείτε εδώ)

Συγκεκριμένα, ως μέντορες θα συμμετάσχουν οι P.K Agrawal, διευθύνων σύμβουλος του TiE Global, Ian Reed πρόεδρος και συνιδρυτής της EFA, Christian Tidona γενικός διευθυντής του BiORN Cluster Management GmbH, Anil Khatod γενικός διευθυντής του Argonaut Private Equity, Vikas Shah, ιδρυτής του Founder Thought Strategy,  Palaniswamy Rajan πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Virima Technologies, Inc, Mahavir Sharma διευθύνων σύμβουλος της  Oscar Exports, Prashant K. Gulatiδιευθύνων σύμβουλος της Optimistix Ventures, Murali Bukkapatnam διευθύνων σύμβουλος The Capitol Projects Pvt. Ltd,  Ms. Dolly Oberoi διευθύνουσα σύμβουλος  της C2 Technologies, Inc, Nitin Rai πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος First Insight Corporation και πρόεδρος του TiE Oregon, Ashok Rao διευθύνων σύμβουλος Whodini Inc. Ravi Mantha, πρόεδρος του TiE Singapore, Sandeep Tyagi γενικός διευθυντής Estee Capital LLC.

Διαβάστε περισσότερα εδώ