Μια Ελληνίδα ξεχώρισε σε ερευνητικό συνέδριο του Kauffman Foundation στο Λονδίνο, προβάλλοντας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

    Από: Startup Team

Η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ – Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων), μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας, Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες, κυρία Όλγα Σταυροπούλου, ήταν η μοναδική γυναίκα επιχειρηματίας που επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων ερευνητικό συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν μόνο διακεκριμένοι Καθηγητές από την Αμερική και την Ευρώπη, για να παρουσιάσει μελέτη για το πώς τα στερεότυπα που διακρίνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από την επιχειρηματικότητα μπορούν να «γκρεμιστούν» μέσω της καθοδήγησης που εστιάζει στα δυνατά σημεία της επιχειρηματίας.

Όπως η ίδια πρεσβεύει, στην επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει γυάλινη οροφή για τις γυναίκες, όπως αυτή που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στελέχη. Όπως η ίδια έχει πρωτοπεί “There is no glass ceiling but glass feeling!”

Η διεθνής ερευνητική κοινότητα παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και ικανοποίηση τα συμπεράσματά της παρουσίασής της.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο (29 Ιουνίου 20130) στο Λονδίνο, από το ίδρυμα Ewing Marion Kauffman, ίδρυμα με παγκόσμιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση και την έρευνα της επιχειρηματικότητας.

Συμπληρωματικά

Ο ΕΣΥΝΕ – Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων συνεχίζει το έργο του για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, ως μέλος του ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα (Business Mentors), φιλοξενεί μία συνάντηση επιχειρηματικής δικτύωσης, στην οποία θα παραβρεθεί και αποστολή του Σερβικού Δικτύου Μεντόρων για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας έτσι τους επιχειρηματικούς διακρατικούς και τοπικούς δεσμούς. Τέλος, σημειώνεται ότι το ελληνικό δίκτυο Business Mentors επιλέχθηκε πρόσφατα (Τορίνο, Μάιος 2013) ως «Καλή Πρακτική» από τον επίσημο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατάρτισης, European Training Foundation ETF.