«Η κρίση γεννά ιδέες» στο bootcamp επιχειρηματικότητας του ΔΟΛ

    Από: Startup Team

Πηγή: www.tovima.gr

Αθήνα

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου, το ημερήσιο «bootcamp» επιχειρηματικότητας, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), το TiE, ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός παγκόσμιος οργανισμός προβολής της επιχειρηματικότητας και η Συμβουλευτική Επιτροπή από πετυχημένους επιχειρηματίες.

Είκοσι εννέα ελληνικές startups που αποδέχθηκαν το κάλεσμα των διοργανωτών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μέντορες, οι οποίοι στη διάρκεια αυτού του ιδιότυπου σεμιναρίου θα τους καθοδηγήσουν, θα τους συμβουλεύσουν και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί τους ενθαρρύνοντάς τους στο να συνεχίσουν να «γεννούν» επιχειρηματικές ιδέες.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Νταν Σμιθ και και ο διευθύνων σύμβουλος του TiE κ. PK Agarwal. Μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρεσβευτής ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι σε δεινή κατάσταση. Βρίσκεται στην έκτη χρονιά της οικονομικής κρίσης με τα ποσοστά της ανεργίας να αγγίζουν το 27%, ο κόσμος είναι απελπισμένος, γεγονός στο οποίο προσπαθούμε να επέμβουμε εμψυχώνοντάς τους. Βέβαια υπάρχουν Έλληνες, ειδικά νέοι, με εξαιρετικές ιδέες, οι οποίοι χρειάζονται αυτή τη συμβουλευτική συνάντηση που τους προσφέρεται και σας συγχαίρω για αυτό. Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε την οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε τα πράγματα».

Ο διευθυντής Στρατηγικής, Λειτουργιών και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των ψηφιακών μέσων του ΔΟΛ κ. Νίκος Γκουράρος ανέφερε στον εναρκτήριο λόγο του: «Είδαμε το αποτέλεσμα της αμείλικτης ανταγωνιστικότητας στον επιχειρηματικό στίβο, όπου και αν εφαρμόσθηκε. Η άμιλλα και η διάθεση για βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν εξαιρετικές ιδέες αλλά δεν έχουν τον τρόπο να κάνουν το επόμενο βήμα, χτίζουν τον δρόμο για την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα θα έρθει σύντομα αλλά πρέπει να είμαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι για να την υποδεχθούμε».

Διαβάστε περισσότερα εδώ