Το Blockchain φέρνει στις τράπεζες εξοικονόμηση $27 δισ. ετησίως

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Σημαντική εξοικονόμηση κόστους μπορούν να επιτύχουν τα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία θα καταφέρουν να ενσωματώσουν το blockchain και τις εφαρμογές του στη λειτουργική τους διαδικασία. Μια νέα μελέτη από την Juniper Research διαπιστώνει ότι οι αναπτύξεις του blockchain ανάπτυξη επιτρέπουν στις τράπεζες να εξοικονομήσουν ετησίως άνω των 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2030 (μειώνοντας τα κόστη των διασυνοριακών συναλλαγών και το κόστος της συμμόρφωσης. Σύμφωνα με την έρευνα, η εξοικονόμηση κόστους θα είναι σημαντική, καθώς -όπως εκτιμά- οι εφαρμογές blockchain μπορούν να μειώσουν τα κόστη των τραπεζών κατά περισσότερο από 11% ανά συναλλαγή.

Η μελέτη (The Future of Blockchain: Key Vertical Opportunities & Deployment Strategies 2018-2030), οι τράπεζες που θα καταφέρουν να ενσωματώσουν το blockchain στη λειτουργία τους μπορούν να επιτύχουν μείωση του κόστους όχι μόνο κατά τη διαδικασία επεξεργασίας των πληρωμών και τη συμμόρφωση, αλλά και στις διατραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε φυσικό χώρα, στα καταστήματα. Σύμφωνα με την έρευνα, η αυτοματοποίηση των ελέγχων, όπως αυτοί για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την ικανότητα του blockchain να επαληθεύει την ψηφιακή ταυτότητα ενός ατόμου, μπορεί να φέρει εξοικονόμηση έως και 50% του υφιστάμενου κόστους μέσα σε λίγα χρόνια.

Μακροπρόθεσμα

Ωστόσο, η έρευνα προειδοποιεί ότι η διαδικασία της ενσωμάτωσης των αναπτύξεων του blockchain δεν θα είναι απλή, ενώ, παράλληλα, τα οφέλη της δεν θα αποτυπωθούν άμεσα στη λειτουργία των τραπεζών. Όπως εξηγούν, αρκετά χρόνια μετά από την ανάπτυξη των σχετικών εφαρμογών θα αρχίσει να διαφαίνεται η ευεργετική επίδραση του blockchain στα κόστη των τραπεζών: ετήσια μείωση το κόστους δεν θα υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2024.

Άλλοι κλάδοι

Εκτός από τις τράπεζες, η μελέτη κατέγραψε τις συνέπειες των εφαρμογών του blockchain σε άλλους κλάδους της οικονομίας, μετρώντας το πιθανό αποτέλεσμά τους στα λειτουργικά κόστη. Για τις ανάγκες της έρευνας εξετάστηκε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, μεταξύ των οποίων αυτός των τροφίμων. Για παράδειγμα, οι αναλυτές διαπιστώνουν ότι οι εφαρμογές blockchain θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος της απάτης στο εμπόριο εξαγωγών τροφίμων κατά περίπου 50% μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr