Πρόγραμμα Erasmus για νέους επιχειρηματίες

    Από: Startup Team

Πηγή: www.euro2day.gr

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή την ξεκινήσατε πρόσφατα; Μήπως διευθύνετε ήδη μία επιτυχημένη επιχείρηση και θα θέλατε να την επεκτείνετε σε νέες αγορές ή να αντλήσετε φρέσκες ιδέες;

Το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες ίσως μπορεί να σας βοηθήσει και να σας ανοίξει τους ορίζοντες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά στον επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης.

Είτε είστε νέοι είτε ιδιαίτερα έμπειροι επιχειρηματίες, το πρόγραμμα μπορεί να παράσχει προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή σας. Στα πιθανά οφέλη περιλαμβάνεται η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, οι ευκαιρίες δικτύωσης στην Ευρώπη, οι νέες εμπορικές σχέσεις ή οι νέες αγορές στο εξωτερικό.

Και μια χρήσιμη διευκρίνιση για τους φιλόδοξους νέους επιχειρηματίες: Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομική υποστήριξη υπολογίζεται σε μηνιαία βάση και αντανακλά το γενικότερο κόστος ζωής στη χώρα παραμονής

Οδηγός προς ναυτιλομένους

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ως νέοι επιχειρηματίες, εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μία επιχείρηση βάσει ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου, ή έχετε ξεκινήσει τη δική σας εταιρία εντός της τελευταίας τριετίας. Επίσης θα πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο ή επιχειρηματική ιδέα που αντικατοπτρίζεται σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, να έχετε κίνητρα και να δεσμευτείτε ότι θα επιδείξετε πνεύμα συνεργασίας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας κοντά σε έναν έμπειρο επιχειρηματία από μία άλλη χώρα της ΕΕ και να είστε προετοιμασμένοι να συνεισφέρετε στην ανάπτυξη της εταιρίας του επιχειρηματία υποδοχής και να διαθέσετε τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας.

Επί πλέον θα πρέπει να συμπληρώσετε τα κονδύλια του προγράμματος στον απαραίτητο βαθμό ώστε να καλυφθεί το κόστος της διαμονής σας στο εξωτερικό.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

1 κλικ, 27 χώρες της Ε.Ε., απεριόριστες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Οι νέοι και οι έμπειροι επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του εργαλείου που υπάρχει στον διαδικτυακό τόπο και να επιλέξουν το τοπικό σημείο επαφής που προτιμούν.

Μόλις η αίτηση γίνει δεκτή, θα μπορέσετε να βρείτε όλες τις άλλες έγκυρες αιτήσεις στον ηλεκτρονικό κατάλογο, ο οποίος παρέχει σε εσάς και στο τοπικό σημείο επαφής σας να τη δυνατότητα αναζήτησης των κατάλληλων επιχειρηματιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ