Ο οργανισμός TiE σχεδιάζει παράρτημα στην Ελλάδα για υποστήριξη startups

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

Με την σημαντική ανακοίνωση σχεδίων για το άνοιγμα παραρτήματος του TiE στην Ελλάδα,ολοκληρώθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το μονοήμερο bootcamp για 29 ελληνικές startups που συνδιοργάνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός επιχειρηματικότητας TiE με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankwars.gr, που στήριξε επικοινωνιακά την εκδήλωση, θα δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες για την δημιουργία ενός παραρτήματος του TiE  στην Ελλάδα, ενσωματώνοντάς το  στην μεγάλη επενδυτική και επιχειρηματική οικογένεια του TiE.

Σύμφωνα με τον Dr. Christian Tidona, γενικό διευθυντή του BioRN Cluster Management GmbΗ και υπεύθυνο του παραρτήματος του TiE στις Βρυξέλλες,  η  διαδικασία θα έχει ως εξής:15 πετυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες που θα δεχτούν να αποτελέσουν ιδρυτικά  μέλη του εν δυνάμει ελληνικού παραρτήματος  θα  υποβάλλουν αίτηση στην σχετική αρμόδια επιτροπή του TiE Global στην Σίλικον Βάλεϊ.

Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση του αντίστοιχου ελληνικού παραρτήματος.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του ελληνικού παραρτήματος, θα δοθεί η δυνατότητα σε επιλεγμένες startups να συμμετάσχουν στο Business Plan Competition του TiE στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή startups από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά παραρτήματα του TiE.

Σε περίπτωση ελληνικής νίκης στο Business Plan Competition στις Βρυξέλλες, η νικήτρια-ιες ομάδες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο μεγάλο γεγονός του δικτύου TiE,  το  TiE Con που λαμβάνει χώρα  κάθε χρόνο  στην Σίλικον Βάλεϊ.

Εκεί, ελληνικές startups,  θα εχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους  venture capitalists της Σίλικον Βάλεϊ.

Σημειώνεται ότι στο TiE Con, που γίνεται σε ετήσια βάση συγκεντρώνει παραπάνω από 3.500 άτομα, με την συμμετοχή startups απ’ όλες τις χώρες παραρτήματα του TiE σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία.


Η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής

Στην έναρξη της εκδήλωσης σχετικό καλωσόρισμα απηύθηναν οι P.K Agrawal, διευθύνων σύμβουλος του TiE Global, Νίκος Γκουράρος Διευθυντής Strategy, Operations and Business Development, στα Ψηφιακά Μέσα του ΔΟΛ και Πρόεδρος του Online Publishers Association of Europe, και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ντάνιελ Μπέννετ Σμιθ  τονίζοντας σύσσωμοι την ανάγκη δικτύωσης και καθοδήγησης νέων ανθρώπων που θέλουν να επιχειρήσουν παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δυο ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους Αshok Rao, διευθύνοντα συμβούλου της  Whodini Inc. Ravi Mantha και προέδρου του TiE Singapore και τον Μάρκο Βερέμη, συνιδρυτή της εταιρίας Upstream.

Διαβάστε περισσότερα εδώ