Τέσσερα ψηφιακά startups που στήθηκαν από κολλητούς

    Από: Startup Team
πηγή: playboy.gr

Δεν είναι παράδοξο –πολλές φορές μόνο οι δικοί σου, οι πολύ δικοί σου άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν το πάθος και την τρέλα σου για μια ιδέα. Είναι οι μόνοι που είναι διατεθειμένοι να «ρισκάρουν» μαζί σου.

Άπειρα τα παράδειγμα επιχειρήσεων που ξεκίνησαν ως μια ιστορία φίλων και τελικά κατέκτησαν την αγορά. Το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται και σε ψηφιακά startups, σε ένα οικοσύστημα όπου ευνοείται και ενθαρρύνεται η ανάπτυξη ακόμα και των πιο παράτολμων ιδεών, ακόμα και αυτών που συζητάς με τους φίλους σου μετά από δύο-τρεις μπύρες.

Όπως θα δεις οι παρακάτω παρέες τα κατάφεραν μια χαρά.

Airbnb

Τέσσερα ψηφιακά startups που στήθηκαν από κολλητούς

Το 2007 ο συνιδρυτής της Airbnb, Nathan Blecharczyk, μετακόμισε στον Σαν Φρανσίσκο και χρειάστηκε να ψάξει στο Graiglist για να βρει συγκάτοικο. Η τύχη τον έστειλε πάνω στον Joe Gebbia. Εκείνη την εποχή οι δυο τους δούλευαν για διαφορετικά startups, όμως αμέσως διαπίστωσαν ότι διέθεταν το ίδιο πάθος για δουλειά και ότι ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο.
Λίγο μετά τη θέση του Blecharczyk στο διαμέρισμα την πήρε ο Brian Chesky. Δούλευαν και οι τρεις στον ίδιο τομέα και το 2008, στο περιθώριο ενός συνεδρίου design στο Σαν Φρανσίσκο, γέννησαν την ιδέα για το Αirbnb, επειδή ακριβώς οι σύνεδροι είχαν δυσκολευτεί τρομερά να βρουν διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία της πόλης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
playboy.gr