Το Openfund πραγματοποιεί την πρώτη του έξοδο από επένδυση

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

Την πρώτη του έξοδο από επένδυση, ανακοίνωσε στο blog του το Openfund ΙΙ, ένα από τα επενδυτικά σχήματα με συνολικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Jeremie για χρηματοδότηση νέων εταιριών- startups στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής (ICT).

Σημειώνεται ότι το 2005, οι Γιώργος Κασσελάκης και Γιώργος Τζιραλής δημιούργησαν το   Openfund Ι ένα επενδυτικό σχήμα για χρηματοδότηση νέων και καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας με διαθέσιμο κεφάλαιο συνολικού ύψους 500.000 ευρώ. Τα ποσά χρηματοδότησης κινούνταν μεταξύ 20.000-50.000 ευρώ με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των χρηματοδοτούμενων startups σε ποσοστό 15%. Κατατέθηκαν 300 προτάσεις, έγιναν δεκτές 8 και παραμένουν εν ισχύ και εν ζωή συνολικά 4 : Taxibeat, youscan, Fascinating.com,  Imagga (πρώην StockPodium).

Η τελευταία εταιρία η  βουλγαρική Imagga, η οποία με την ονομασία Stockpodium είχε λάβει από το Openfund I μια χρηματοδότηση ύψους 35.000 ευρώ to 2011, ανακοίνωσε την λήψη χρηματοδότησης συνολικού ύψους 350.000 δολλαρίων, ένα μικρό μέρος της  οποίας θα διατεθεί για την εξαγορά των μετοχών που κατείχε το Openfund στην εταιρία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ