EDUC.ATION : Παροχή Βασικών Νομικών Συμβουλών σε Θέματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας με τον Marcel Cremer

    Από: Startup Team

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο κατά σειρά Educ.ation Class στο νέο χώρο του Found.ation. Στα πλαίσια του Educ.ation διοργανώνεται μία σειρά εκπαιδευτικών και ενημερωτικών συναντήσεων γύρω από τη νεανική επιχειρηματικότητα με ομιλητές επαγγελματίες ειδικούς στον τομέα τους και με πολυετή πείρα. Στόχος η ενημέρωση και η προετοιμασία νέων επιχειρηματιών και startups στο ξεκίνημά τους ώστε να βοηθηθούν στα πρώτα τους βήματα.

Παρουσίαση από τον M. Cremer

EDUC.ATION : Παροχή Βασικών Νομικών Συμβουλών σε Θέματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας με τον Marcel Cremer

Σε αυτό το πνεύμα την πρώτη από αυτές τις συναντήσεις με τίτλο «Παροχή βασικών νομικών συμβουλών σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας και startup» ασχολήθηκε το νομικό πλαίσιο που συνοδεύει την ίδρυση και λειτουργία μίας εταιρείας. Ο ειδικευμένος στο εμπορικό δίκαιο και το δίκαιο των εταιρειών νομικός Marcel Cremer παρουσίασε τα βασικά βήματα για τη σύσταση και λειτουργία μιας επιχείρησης, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

Αρχικά ο M. Cremer ανέλυσε τους διάφορους τύπους εταιρειών που ισχύουν στο ελληνικό δίκαιο και τις μεταξύ τους διαφορές, και συζήτησε με το κοινό ποιος τύπος εταιρείας εξυπηρετεί τις ανάγκες της εκάστοτε startup. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα επιμέρους θέματα που θα απασχολήσουν κάθε νέο επιχειρηματία μετά τη σύσταση της εταιρείας του. Αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως η κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων και της βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, η σύνταξη και σημασία των ιδιωτικών συμφωνητικών για τις συνδιαλλαγές της εταιρείας, η πρόσληψη εργαζομένων μελλοντικά και η επίλυση διαφορών μέσα από εναλλακτικές οδούς πλην της δικαστικής.

Ακολούθησε συζήτηση με μέλη της ελληνικής startup κοινότητας και νέους επιχειρηματίες

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε άμεση και έντονη μιας και αποτελούνταν από μέλη της ελληνικής startup κοινότητας και νέους επιχειρηματίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα αυτά τα ζητήματα. Μετά από την παρουσίαση του Μ. Cremer, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι έθεσαν ερωτήματα στον ομιλητή, μοιράστηκαν την εμπειρία τους και συζήτησαν τα κατά περίπτωση προβλήματα που τους έχουν απασχολήσει έως τώρα καθώς και τις πιθανές λύσεις που μπορεί να υπάρχουν.

Educ.ation – stay tuned!

EDUC.ATION : Παροχή Βασικών Νομικών Συμβουλών σε Θέματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας με τον Marcel Cremer

Το Educ.ation θα συνεχίσει να διοργανώνει τακτικά σεμινάρια γύρω από τη νεανική επιχειρηματικότητα. Το επόμενο θα αφορά τη διαχείριση των λογιστικών θεμάτων μιας εταιρείας. Η ημερομηνία του θα ανακοινωθεί σύντομα, οπότε stay tuned!