Με αυτό το βιογραφικό, προετοιμαστείτε για πολλές συνεντεύξεις

    Από: Startup Team

Με αυτό το βιογραφικό, προετοιμαστείτε για πολλές συνεντεύξεις

Αναρωτιέστε γιατί ενώ στέλνετε άπειρα βιογραφικά, δεν σας καλούν σε ισάριθμες συνεντεύξεις;

Έχετε σκεφτεί πως γι’ αυτό μπορεί να φταίει το βιογραφικό σας; Σας έχουμε τη λύση για να συντάξετε το καταλληλότερο και η λύση έρχεται δωρεάν με ένα online σεμινάριο μέσω του Skillbox. Μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου Σύνταξη Βιογραφικού & αποτελεσματική χρήση του LinkedIn, το βιογραφικό σας θα γίνει το εισιτήριο για το επόμενο βήμα στην καριέρα σας.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε!

Ορθογραφικά λάθη. Και το πιο καλό βιογραφικό να έχετε συντάξει, αν αυτό περιλαμβάνει λάθη, το πιθανότερο είναι να πάει στον κάδο ανακύκλωσης. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τα ορθογραφικά, γραμματικά ή συντακτικά λάθη σε ένα επαγγελματικό βιογραφικό. Σημαίνει πως ο συντάκτης και άρα ο άνθρωπος που αιτείται για την ανάληψη μίας θέσης σε μία εταιρεία είτε δεν δίνει την πρέπουσα προσοχή είτε δεν δίνει σημασία στη λεπτομέρεια. Και ποιος θέλει να προσλάβει έναν τέτοιο εργαζόμενο;

Χρήση fillers. Με τον όρο filler εννοούμε λέξεις ή φράσεις, ουσιαστικά  χωρίς ιδιαίτερο νόημα που προστίθενται σε ένα βιογραφικό για να γεμίσουν απλώς τη σελίδα ή να εντυπωσιάσουν χωρίς ωστόσο να προσδίδουν το παραμικρό σημαντικό ή χρήσιμο στοιχείο για τον/την υποψήφια-α. Λέξεις όπως “επαγγελματίας”, “επίτευγμα”, “επιτυχία”, “αποτελεσματικότητα” θα πρέπει να αποφεύγονται και τη θέση τους να παίρνουν πραγματικά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα ποσοστά, που δείχνουν αύξηση πωλήσεων ή τίτλους θέσεων που επιβεβαιώνουν την εμπειρία σας σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.

Εμπειρία. Η προηγούμενη σας εμπειρία είναι σημαντικό να βρίσκεται ψηλά στο βιογραφικό σας. Αυτό κυρίως αναζητά να δει ένας recruiter όταν κρατά το βιογραφικό σας στα χέρια του. Σκεφτείτε ποια είναι η πιο σχετική σας εμπειρία με τη θέση που θέλετε να αναλάβετε και δώστε την ανάλογη έμφαση. Χρησιμοποιήστε στοιχεία, ποσοστά, στατιστικά και άλλες μετρήσεις που θα επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητά σας σε ανάλογους ρόλους. Χρησιμοποιήστε bullets για να καθοδηγήσετε εσείς την προσοχή του recruiter και πού πρέπει να τη στρέψει όταν θα διαβάσει το βιογραφικό σας.

Soft skills. Συμπεριλάβετε τις σωστές δεξιότητες στο βιογραφικό σας.

Σύμφωνα με το LinkedIn τα πιο in-demand soft skills για το 2018 είναι τα εξής:

  • Ηγεσία
  • Επικοινωνία
  • Συνεργασία
  • Διαχείριση Χρόνου

Ωστόσο, όσον αφορά τα soft skills, αυτό που θα πρέπει απαραιτήτως να προσέξετε είναι πώς θα τα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Ένας τρόπος που σίγουρα θα εξυπηρετούσε το σκοπό σας είναι να εντάξετε αυτές τις δεξιότητές σας χρησιμοποιώντας μία λέξη – κλειδί στο πλαίσιο παρουσίασης κάποιου επιτεύγματός σας και όχι να παραθέσετε με μία λίστα όλα τα skills σας.

Αν νιώθετε ότι σας λείπουν κάποια skills, αλλά ο χρόνος σας δεν επαρκεί για να τα αποκτήσετε παρακολουθώντας πολύωρα σεμινάρια, μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά online μαθήματα που θα σας βοηθήσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε όταν συντάσσετε το βιογραφικό σας. Σκεφτείτε ότι είναι ο απόλυτος τρόπος και το μέσο για να πουλήσετε τον επαγγελματία εαυτό σας.

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε δωρεάν βήμα βήμα και προετοιμαστείτε για την επόμενη συνέντευξή σας!

Bonus: Δείτε στο Infographic παρακάτω τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους μπορεί να απορριφθεί το βιογραφικό σας.

Με αυτό το βιογραφικό, προετοιμαστείτε για πολλές συνεντεύξεις