Dopios: Eπένδυση 120.000 ευρώ από Openfund και δυναμικό “άνοιγμα” σε αγορές του εξωτερικού

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

dopios μια ελληνική startup που ξεκίνησε την λειτουργία της περίπου ένα χρόνο πριν εξασφαλίζοντας μια χρηματοδότηση ύψους 120.000 ευρώ από το Openfund ξεκινά δυναμικά την λειτουργία της σε περισσότερες πόλεις του εξωτερικού, όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και το Μπουένος Άϊρες.

Η dopios αποτελεί μια πλατφόρμα – κοινότητα που φέρνει κοντά ντόπιους με τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν μια πόλη και να έρθουν σε επαφή με τοπικά μυστικά, γεύσεις και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που δεν υπάρχουν συνήθως στους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Οι απανταχού ντόπιοι των εκάστοτε ταξιδιωτικών προορισμών γράφονται στην πλατφόρμα, και έναντι μιας σχετικής αμοιβής, ξεκλειδώνουν στους ταξιδιώτες τα τοπικά μυστικά της πόλης τους.

Κάθε ταξιδιώτης βλέπει το προφίλ των ντόπιων στην πλατφόρμα, οι οποίοι στη λογική της «κοινότητας» βαθμολογούνται από τα μέλη της και τον επιλέγει με βάση αυτό που μπορεί να του προσφέρει.

Αν είστε λάτρης των αρχαιοτήτων, κάποιος ντόπιος στην Αθήνα μπορεί να σας προσφέρει μια ξενάγηση στα «καυτά» αρχαιολογικά σημεία της πόλης, ενώ αν είστε λάτρης της νυχτερινής ζωής μπορείτε να ρωτήσετε έναν ντόπιο για…ξέφρενα μπαρ στο Σαν Φρανσίσκο.

Η dopios ξεκίνησε από Έλληνες που διέμεναν στο Σαν Φρανσίσκο αλλά ήρθαν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν την εταιρία τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ