Microsoft: Διαγωνισμός για την τεχνητή νοημοσύνη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Ομάδες αποτελούμενες από 4 φοιτητές, 1 ερευνητή και 1 καθηγητή (προαιρετικά) μπαίνουν στη μάχη για μια από τις συνολικά πέντε ομάδες οι οποίες καλούνται να εντοπίζουν και να επιλύουν προκλήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε πανεπιστήμια σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σήμερα, η Τεχνητή Νοημοσύνη βοηθά στην ενίσχυση της ανθρώπινης εφευρετικότητας, προσφέροντας νέες συναρπαστικές δυνατότητες. Με τα κατάλληλα εργαλεία και τη σωστή ιδέα, τα πάντα είναι εφικτά, και σ’ αυτό το πλαίσιο κάθε ομάδα που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό A.I. Guardians καλείται να «ξεκλειδώσει» νέες, απεριόριστες γνώσεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επόμενες γενιές, οδηγώντας τους στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η επένδυση στην εκπαίδευση δεν είναι απλώς το πιο έξυπνο πράγμα που έχουμε να κάνουμε, αλλά αποτελεί και μονόδρομο για ένα καλύτερο αύριο.

Ποιοί είναι οι A.I. Guardians? Μία γενιά ανθρώπων με υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων που διαμορφώνουν τις τάσεις και προσπαθούν – με δημιουργικό τρόπο – να συνδυάσουν  τη γνώση με τα κατάλληλα εργαλεία. Οι «θεματοφύλακες» αυτής της νέας τάξης πραγμάτων είναι εκείνοι που καινοτομούν σήμερα με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης με στόχο να διαμορφώσουν το τοπίο και μία ασπίδα προστασίας του πλανήτη μας, αυτό που ονομάζεται «A.I.Osphere».

Οι A.I. Guardians θα συνεργαστούν και θα προετοιμαστούν για τη μάχη που θα τους χαρίσει το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού: μία πρόσκληση στο A.I. Bootcamp στη Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου καθεμιά από τις 5 νικήτριες ομάδες θα εκπαιδευτεί από κορυφαίους διεθνείς επιστήμονες. Ο βασικός στόχος του τριήμερου bootcamp θα είναι να παρουσιάσουν και να βελτιώσουν την ιδέα που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή για την επόμενη γενιά, ενθαρρύνοντας και εμπνέοντας τους νέους δημιουργούς να χαράξουν μία δυναμική επαγγελματική πορεία, έχοντας πάντα σαν οδηγό την τεχνολογία.

Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν πρόσβαση στις τελευταίες συσκευές Surface Pro και θα εξασφαλίσουν μία θέση στο A.I. Hall of Fame.

Το πρώτο βήμα για να γίνετε ο επόμενος A.I. Guardian είναι να φτιάξετε μία ομάδα, να σκεφτείτε μία ιδέα, ένα project σχετικό με βασικά θέματα που αντιμετωπίζει στις μέρες μας η τριτοβάθμια εκπαίδευση και να το παρουσιάσετε σε ένα video διάρκειας 2-3 λεπτών μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2019. Η εξειδικευμένη ομάδα εκπαίδευσης της Microsoft (#MicrosoftEDU) θα αξιολογήσει τις ιδέες που θα σταλούν από 25 χώρες, και οι καλύτερες θα περάσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Οι ομάδες που θα αναδειχθούν θα ανακοινωθούν στις 11 Ιανουαρίου του 2019.

Από τη στιγμή που μία ομάδα πραγματοποιήσει την εγγραφή της στο διαγωνισμό μας, θα έχει στη διάθεσή της σχεδόν ένα μήνα (έως τις 28 Φεβρουαρίου) για να φτιάξει ένα demo με την ιδέα της, ενώ ξεκινώντας από την 1η Μαρτίου, κάθε ομάδα θα κληθεί να παρουσιάσει μέσω της πλατφόρμας Teams την ιδέα της και το demo που θα την οδηγήσει στον τελικό.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου, ενώ έως τις 10 Απριλίου οι #AIGuardians θα πρέπει να προετοιμάσουν και να τελειοποιήσουν το project τους, το οποίο στη συνέχεια θα παρουσιάσουν στο Τελικό Gala στις 11-12 Απριλίου 2019.

H κοινότητα εκπαιδευτικών της Microsoft έχει δημιουργήσει μία σελίδα για εγγραφή, όπου διατίθεται το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού και τα βήματα που θα σας οδηγήσουν να γίνετε ο επόμενος A.I. Guardian.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr