Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας από το «Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

    Από: Startup Team

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας πραγματοποιείται από το «Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και απόφοιτοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, μαθητές Τεχνικών και Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και κάτοικοι των επτά Δήμων του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θέρμης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι έως 40 ετών.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης- Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση», και υποστηρίζεται από την Εθνική Τράπεζα, το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ και το Δήμο Παύλου Μελά.

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού θα επιλεγούν 10 επιχειρηματικές ιδέες. Τα άτομα που θα καταθέσουν τις ιδέες αυτές, θα   καταρτιστούν με τη χρήση σύγχρονων μεθοδολογιών και θα λάβουν καθοδήγηση από μέντορες. Οι τρεις καλύτερες ιδέες θα βραβευθούν και θα δοθούν ειδικά βραβεία.

Αναζητούμε επιχειρηματικές ιδέες που εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες:

• Αγροτικός τομέας

• Βιομηχανία – Μεταποίηση

• Υπηρεσίες

• Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

• Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική επιχειρηματικότητα

• Άλλη

Δείτε περισσότερα για το διαγωνισμό εδώ