Η εμπειρία του να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας

    Από: Startup Team

Πηγή: www.orbi.gr

Πρόσφατα βρήκα αυτό το blog που αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες. Στην ουσία, πρόκειται για το site του Paul Jarvis, ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων. Το blog του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί μοιράζεται τις συμβουλές και τις πληροφορίες που έχει αποκομίσει μέσα απ’ την δεκαπενταετή εμπειρία του ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Ένα απ’ τα άρθρα του είναι και αυτό, το οποίο αναφέρεται στην διαδικασία του να εργάζεσαι μόνος σου. Κάποιες απ’ τις συμβουλές που ξεχώρισα είναι οι παρακάτω:

  • Μάθε πότε πρέπει να λες «Ναι και Όχι»: Κατανοώντας την επαγγελματική και προσωπική κατάσταση που βρίσκεσαι κάθε φορά και λέγοντας στην εκάστοτε περίπτωση αυτό που πρέπει, μπορείς να κερδίσεις χρόνο, χρήματα αλλά και κόπο.
  • Δούλεψε πιο έξυπνα και όχι περισσότερο: Για να μπορέσεις να αποδίδεις συνεχώς θα πρέπει να οργανώνεσαι σε καθημερινή βάση, εκμεταλλευόμενος σωστά τον πιο παραγωγικό χρόνο σου και βάζοντας προτεραιότητες στις εκκρεμότητες και εργασίες σου (Μάθε περισσότερα).
  • Βρες κάποιον μέντορα: Έχοντας δίπλα σου ανθρώπους με περισσότερη εμπειρία από εσένα, μπορείς να μάθεις πράγματα απ’ αυτούς και να γλιτώσεις από δύσκολες καταστάσεις, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό σου και βελτιώνοντας συνεχώς τον τρόπο που εργάζεσαι.
  • Φτιάξε ένα ρεαλιστικό πλάνο παράδοσης της δουλειάς σου: Το να είσαι ειλικρινής και σαφής στη δουλειά σου μπορεί να σε ξεχωρίσει απ’ τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου σου. Γι’ αυτό είναι καλό να επενδύεις σε σχέσεις εμπιστοσύνης, μέσω της συνεχούς εστίασης στην εξυπηρέτηση των πελατών σου και στην καλή συνεργασία με τους συνάδελφούς σου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ