Διαγωνισμός Καινοτομίας από το ΜΑΙΧ στα πλαίσια του προγράμματος R&D Industry (MED 2007-2013)

    Από: Startup Team

Πηγή: www.tuc.gr

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου R&D Industry, διοργανώνει το 2ο διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ερευνητές να προβάλουν τα καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα και επιτεύγματα τους με στόχο την εφαρμογή τους στην αγορά.

Όλοι οι επιστημονικοί και τεχνολογικοί τομείς εμπίπτουν στον διαγωνισμό. Το έργο R&D Industry στο οποίο συμμετέχει το ΜΑΙΧ επιχειρεί μέσα από μια σειρά δράσεων να δημιουργήσει ένα περιβάλλον συνάντησης για τις δημιουργικές δυνάμεις της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας και να χτίσει μεταξύ τους γέφυρες συνεργασίας.

Καλούνται οι ερευνητές που θεωρούν ότι ένα έργο τους, που αφορά κάποια εφαρμοσμένη έρευνα-καινοτομία τους, μπορεί να βραβευθεί, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα: rnd.maich.gr

Για τεχνική υποστήριξη σε θέματα σχετικά με την διαδικτυακή υποβολή ή και για περισσότερες πληροφορίες, οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 28210-35020 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης rnd@maich.gr

Ο διαγωνισμός αφορά κάθε έναν που πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα προϊόν ή υπηρεσία με καινοτόμα χαρακτηριστικά, ώριμο για εμπορική αξιοποίηση στις επιχειρήσεις ή θεσμικούς φορείς της περιφέρειας Κρήτης ή άλλων περιοχών. Η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή αποτελεί το κρίσιμο κριτήριο για την ανάδειξη των νικητών.

Ο νικητής θα λάβει το συμβολικό έπαθλο των 500 ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον επιχειρηματικό κόσμο και να επαληθεύσουν το ερευνητικό τους επίτευγμα σε επίπεδο εφαρμογής και ανταπόκρισης στην αγορά, μέσα από ανοικτές επιστημονικές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Κρήτης.

 

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από μια πενταμελή κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους:

  • Γεώργιο Μπαουράκη, Δρ, Διευθυντή ΜΑΙΧ, Πρόεδρος της Επιτροπής
  • Ιωάννη Μαργαρώνη, Πρόεδρο του ΕΒΕ Χανίων
  • Παντελή Πετσετάκη, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης
  • Κώστα Ζοπουνίδη, Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Κυριάκο Παπαδάκη, εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων


Χρονοδιάγραμμα διαγωνισμού 2013

Έναρξη διαγωνισμού: 10/07/ 2013

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων: 31/07/ 2013

Αξιολόγηση προτάσεων από την κριτική επιτροπή: Αύγουστος 2013

Ανοικτή Εκδήλωση παρουσίασης και βράβευσης της καλύτερης καινοτόμας ερευνητικής πρότασης: Αύγουστος 2013

Διαβάστε περισσότερα εδώ