Σε βοηθάμε να «βαφτίσεις» την Startup σου!

    Από: Startup Team

Πηγή: www.neopolis.gr

Αν δεν ασχοληθείς με τον δημόσιο τομέα ή αν δεν αφιερώσεις όλη σου τη ζωή στο σερβίρισμα του καφέ τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις την δυσκολία που περιγράφω παρακάτω.

Είτε δημιουργείς ένα συγκρότημα με τους φίλους σου, είτε ένα προϊόν με την ομάδα εργασίας της σχολής σου είτε ακόμα και τη δική σου εταιρεία μία από τις πρώτες προκλήσεις που θα συναντήσεις είναι η εύρεση του κατάλληλου ονόματος. Μπορεί να φαντάζει απλό και εύκολο αλλά δεν είναι καθόλου. Για παράδειγμα, σκέψου πως θα ονόμαζες ένα μαγαζί που πουλάει χειροποίητα γυναικεία κοσμήματα…

Επειδή είμαι σίγουρος πως αν  το σκεφτείς λίγο δε θα βρίσκεις λύση και θα αρχίσεις να τσαντίζεσαι. Πάρε μία βαθιά ανάσα και ακολούθησε συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν αρκετά…

1. Κατέγραψε σχετικές λέξεις κλειδιά

Το όνομα της εταιρείας σου πρέπει να έχει σχέση με αυτό το οποίο προσφέρεις στους πελάτες σου. Αλλιώς έχεις βρεθεί πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό σου προτού καν ξεκινήσεις. Πάρε ένα τεφτέρι λοιπόν και ξεκίνα να γράφεις λέξεις σχετικά με το προϊόν σου. Όσες περισσότερες τόσο καλύτερο.

2. Άλλαξέ τους τα φώτα

Έχεις συγκεντρώσει έναν ικανό αριθμό σχετικών λέξεων; Για παράδειγμα 100; Τέλεια! Τώρα ήρθε η ώρα για το δημιουργικό παιχνίδι. Ξεκίνα να παίζεις με τις λέξεις, να τους αλλάζεις θέσεις, να τους προσθέτεις ή να τους αφαιρείς συλλαβές, να ανακαλύπτεις λογοπαίγνια και ένα σωρό τέτοιες χαζομάρες. Φτιάξε ονόματα που φέρνουν περισσότερο στην αγγλική γλώσσα και ονόματα που ταιριάζουν σε κάτι ελληνικό. Κατέληξε σε 5-6 επιλογές και είμαστε οκ για αυτό το στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ