Chrysalis LEAP: H Κύπρος αποκτά τον πρώτο «επιταχυντή» για startups

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

Το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και δικτύωσης νέων επιχειρηματιών με υποψήφιους επενδυτές αποκτά  η «Μεγαλόνησος».

Το Chrysalis LEAP αποτελεί ένα τετραμηνιαίο πρόγραμμα «επιτάχυνσης» (acceleration) για startup εταιρίες που επιθυμούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες, εμπορικού χαρακτήρα επιχειρήσεις στο οποίο  συμμετέχουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και έμπειροι επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα με απώτερο στόχο την ενίσχυση του startup επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κύπρο. Η περίοδος αιτήσεων ξεκίνησε από τις 15 Ιουλίου και διαρκεί μέχρι και τις 30 του μηνός.

Οι ομάδες που θα γίνουν δεκτές (ελάχιστος αριθμός είναι τα 2 άτομα) με ιδέες στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης και των καθαρών τεχνολογιών (clean tech)  θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δωρεάν.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με δυο εντατικές εβδομάδες που θα περιλαμβάνουν εντατικά workshops- σεμινάρια, μετά το πέρας των οποίων, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον ειδικών της αγοράς οι οποίοι θα καταλήξουν σε πέντε συνολικά ομάδες που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου οι επιλεχθείσες πέντε ομάδες θα «ταιριαστούν» με συμβούλους- μέντορες που θα τους βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ιδέων τους και στην δημιουργία πρωτοτύπων (prototypes).

Η τελική  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην οποία οι επιλεχθείσες ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον υποψήφιων επενδυτών από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ