2 εκατ. σήκωσε η Φινλανδική Revonte για να κάνει τα e-bikes «έξυπνα»

    Από: Startup Team

Επικεφαλής του γύρου – ο οποίος ανέβασε τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 2,4 εκατ. δολάρια- ήταν η Maki.vc ενώ συμμετείχε και η Butterfly Ventures και μια ομάδα αγγέλων επενδυτών. Σύμφωνα με το Tech.eu, η Revonte θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να μπει σε φάση μαζικής παραγωγής του προϊόντος της και για να «αναπτύξει επιθετικά την ομάδα της».

«Όπως και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το λογισμικό παίζει σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά ηλεκτρικά ποδήλατα. Ένα πλήρως διασυνδεδεμένο σύστημα οδήγησης μπορεί να προσφέρει χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένη προστασία κλοπής, αυτόματη παρακολούθηση πορείας και απομακρυσμένη διάγνωση. Με τη βοήθεια της εφαρμογής μας για κινητά, οι τελικοί χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το ηλεκτρικό τους ποδήλατό ανάλογα με τις προτιμήσεις τους και να το ενσωματώσουν στην ψηφιακή τους ζωή. Τα δεδομένα που συλλέγονται από την πλατφόρμα μας βοηθούν τους χρήστες να δουν πότε το ποδήλατό τους χρειάζεται επισκευή και παρέχει στους κατασκευαστές την ευκαιρία να βελτιώσουν τα προϊόντα τους βάσει πραγματικών δεδομένων χρηστών. Η ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης λύσης είναι επίσης πολύτιμη για τις εταιρείες που δημιουργούν συστήματα κοινής χρήσης ή ενοικίασης ποδηλάτων, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετα εξαρτήματα», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revonte, Otto Chrons.

Η Revonte θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του συστήματός οδήγησης που έχει αναπτύξει το 2020 σε συνεργασία με μερικούς επιλεγμένους (ανώνυμους) πελάτες. Στη συνέχεια, η παραγωγή θα επιταχυνθεί ώστε τα ηλεκτρικά ποδήλατα να αρχίσουν να φθάνουν στα καταστήματα το 2021. Επιπλέον, η Revonte θα «ανοίξει» τα API των υπηρεσιών της σε τρίτους προγραμματιστές για την κατασκευή και την ενσωμάτωση νέων προϊόντων στο σύστημά της.

Πηγή: startupper.gr