Χρηματοδότηση 14 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η ψηφιακή τράπεζα Twisto

    Από: Startup Team

Μέχρι στιγμής, η Twisto έχει εξασφαλίσει 21 εκατ. ευρώ και επιδιώκει να συγκεντρώσει 30-40 εκατ. ευρώ επιπλέον με στόχο να επεκταθεί. Η Twisto είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες fintech εταιρείες της Κεντρικής Ευρώπης, με περισσότερους από 600 χιλ. πελάτες σε ολόκληρη την Τσεχία και την Πολωνία. Μεταξύ των υπηρεσιών της, η Twisto είναι περισσότερο γνωστή για το Money App της και την πλατφόρμα «Nikita» η οποία ανιχνεύει και αξιολογεί πιστωτικούς κινδύνους μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η Twisto σχεδιάζει να επεκτείνει την πλατφόρμα της και σκοπεύει να δημιουργήσει την πρώτη εφαρμογή «χρεωστικών-πιστωτικών» πληρωμών στην Ευρώπη. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου επέκτασης της Twisto που περιλαμβάνει την απόκτηση δύο εκατ. πελατών μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο Michal Smida, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Twisto, σχολίασε τη συμμετοχή του Reeve στον γύρο χρηματοδότησης: «Το υπόβαθρο και η ενεργός συμμετοχή του William στην παγκόσμια fintech σκηνή θα αποτελέσουν ανεκτίμητο πόρο για εμάς. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε στενά με τον William πάνω σε βασικές στρατηγικές πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία του, ειδικά καθώς θα εξετάζουμε ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών και θα διερευνούμε νέες αγορές με στόχο την επέκταση».

Πηγή: startupper.gr