Χρηματοδότηση-μαμούθ από τη Viva Wallet

    Από: Startup Team

Νέο κύκλο χρηματοδότησης ολοκλήρωσε η Viva Wallet, εκπληρώνοντας τον στόχο της να «σηκώσει» από την αγορά 70-75 εκατ. ευρώ εντός του 2019.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, η χρηματοδότηση-μαμούθ του ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος οπότε και αναμένεται να «κλειδώσει» η τελική σύνθεση του σχήματος.

Τη στρατηγική επέκταση της Fintech -και σε όρους κεφαλαίων- είχε εξαγγείλει ο CEO και ιδρυτής του ομίλου, Χάρης Καρώνης, αναφέροντας λίγους μήνες νωρίτερα ότι η Viva στοχεύει στην άντληση 50-70 εκατ. ευρώ εντός του έτους. Σημειώνεται ότι Fintech έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία δύο γύρους χρηματοδότησης, στους οποίους επένδυσε 15 εκατ. ευρώ η Deca Investments, μεταξύ άλλων.

Επεκτείνεται σε 23 ευρωπαϊκές χώρες

Σήμερα η Viva Wallet έχει παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες και έως το τέλος του έτους θα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε 23 συνολικά αγορές της ΕΕ. Στην Ελλάδα απασχολεί 285 άτομα και διαρκώς προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό. Συνολικά στην Ευρώπη, αριθμεί 430 εργαζομένους και η ομάδα της διαρκώς εμπλουτίζεται.

«Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι στις χώρες που πάμε δεν παρέχουμε υπηρεσίες “εξ αποστάσεως” (passporting) αλλά εγκαθιδρύουμε τοπικό υποκατάστημα και παρέχουμε υπηρεσίες πλήρως προσαρμοσμένες στις τοπικές ανάγκες. Εκτός από MasterCard/Visa/Amex, προσφέρουμε και τοπικές κάρτες (business debit card με τοπικό BIN) καθώς και λογαριασμούς με τοπικό IBAN. Κανείς από τους ανταγωνιστές μας διεθνώς δεν κάνει κάτι παρόμοιο», εξηγεί στο insider.gr ο κ. Γιάννης Λάριος, Business Development Director της Viva Wallet.

Την εύρωστη ανάπτυξη της ελληνικής Fintech πληρωμών επιβεβαιώνουν και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία. Το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Viva καταγράφει εκτίναξη της αξίας συναλλαγών κατά 90% σε ετήσια βάση.  Όσον αφορά στον τζίρο, ο κ. Λάριος αναφέρει ότι «η αύξηση του κύκλου εργασιών σε εξαμηνιαία βάση, ακολουθεί τους ρυθμούς ανάπτυξης των συναλλαγών».