Η ελληνική startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από την Metavallon VC

    Από: Startup Team

Η Metavallon VC δραστηριοποιείται τόσο σε Seed επενδύσεις – όπως αυτή της Perceptual Robotics – , με διαρκή υποβολή προτάσεων επένδυσης καθόλη την διάρκεια του έτους, όσο και σε Pre-Seed επενδύσεις με περιοδικές αξιολογήσεις προτάσεων και επόμενη καταληκτική ημερομηνία υποβολής στις 28 Ιουλίου 2019. Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν την επενδυτική τους πρόταση εδώ.

Η Metavallon VC ανακοινώνει επένδυση στην εταιρεία Perceptual Robotics, η οποία αναπτύσσει αυτόνομα drones και αλγόριθμους ηλεκτρονικής όρασης (computer vision algorithms) για τον εντοπισμό και την ανάλυση σφαλμάτων σε μεγάλες υποδομές.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Κώστα Καραχάλιο, τον Δημήτρη Νικολαΐδη και τον Kevin Lind, δραστηριοποιείται στον χώρο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης και το πρώτο της προϊόν, το Dhalion, αποτελεί ένα πρωτοπόρο αυτόνομο drone για επιθεωρήσεις υποδομών, με πρώτη την αγορά των ανεμογεννητριών. Το σύστημα προσφέρει ολοκληρωμένες δυνατότητες επιθεωρήσεων, από την λήψη δεδομένων και την ανίχνευση ελαττωμάτων με την χρήση τεχνικών μηχανικής μάθησης (machine learning defect identification) έως και reporting στο cloud καθώς μειώνει δραστικά τον χρόνο και τους πόρους που απαιτούν οι επιθεωρήσεις, οι περισσότερες των οποίων διενεργούνται προς το παρόν χειροκίνητα. Η εταιρεία προκειμένου να προσφέρει τις πιο αποτελεσματικές λύσεις ενώνει την καινοτομία σε επιστημονικό επίπεδο με τις βιομηχανικές εφαρμογές. Οι καινοτομίες κυμαίνονται από αξιόπιστη και αυτόνομη πτήση για καταγραφή δεδομένων σε κατανεμημένη (distributed computing) επεξεργασία έως αποθήκευση και παρουσίαση των επεξεργασμένων δεδομένων. Η αγορά στην οποία στοχεύει η Perceptual Robotics είναι οι επιθεωρήσεις μεγάλων υποδομών. Η πρώτη αγορά όπου εφαρμόζεται η τεχνολογία, αυτή της αιολικής ενέργειας, συνεχίζει να σημειώνει τεράστια ανάπτυξη, με αύξηση της παγκόσμιας χωρητικότητας από περίπου 60GW το 2005 σε 600GW στο τέλος του 2018. Βάση των προβλέψεων της αγοράς αυτή η ταχεία αύξηση θα συνεχιστεί. Η Perceptual Robotics έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον της αγοράς και συνεργάζεται με πολλούς ιδιοκτήτες, διαχειριστές και κατασκευαστές ανεμογεννητριών, καθώς και με παρόχους υπηρεσιών επιθεωρήσεων.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση του προϊόντος, την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης της αιολικής ενέργειας και για την μεταφορά της θεμελιώδης τεχνολογίας σε παρακείμενες αγορές.  Η εταιρεία επεκτείνει την ομάδα της στην Ελλάδα με επιπλέον προσλήψεις και νέες θέσεις εργασίας, εδραιώνοντας την παρουσία της στην τοπική ανανεώσιμη αγορά ενέργειας.

“Τα ρομποτικά συστήματα θα βρίσκονται στην καρδιά της επόμενης βιομηχανικής επανάστασης και με την υποστήριξη της Metavallon VC θα ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας στον τομέα των αυτόνομων επιθεωρήσεων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Metavallon VC επιταχύνοντας έτσι τις εμπορικές μας δραστηριότητες”, σημειώνει ο Κώστας Καραχάλιος Perceptual Robotics CEO.

“Πιστεύουμε ότι η Perceptual Robotics θα αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι επιθεωρήσεις υποδομών, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος που απαιτούν. Αυτή είναι μια νέα, εξελισσόμενη αγορά και η Perceptual Robotics είναι από τους πρώτους παίκτες παγκοσμίως που μπορούν να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα”, προσθέτει ο Γιώργος Μούσμουλας, Partner στην Metavallon VC.

Πηγή: fortunegreece.com