Η ελληνική Welcome Pickups «σήκωσε» χρηματοδότηση 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων

    Από: Startup Team

Η Welcome Pickups, μια startup στον τομέα του τουρισμού με έδρα την Αθήνα, ανακοίνωσε πώς «σήκωσε» 3,3 εκατομμύρια δολάρια, σε μια χρηματοδότηση Series A από τους VentureFriends, MarketOne, Howzat, Jabbar και Openfund. Συμμετέχουν επίσης ο Alejandro Artacho, ιδρυτής του Spotahome, και ο Γιάννης Τσιώρης, ιδρυτής του Instashop.

Η ιδέα πίσω από τη λειτουργία της Welcome Pickups, που ιδρύθηκε το 2015, επικεντρώνει στον ταξιδιώτη, από τη στιγμή που αυτός φτάνει στον προορισμό του και μέχρι την αναχώρηση του. Η εταιρεία μπορεί να καλύψει όλες τις ταξιδιωτικές του ανάγκες, καλύπτοντας μεταφορές, προϊόντα, πράγματα που μπορεί να κάνει και άλλες πληροφορίες.

«Η ταξιδιωτική εμπειρία μετά την κράτηση πτήσεων και ξενοδοχείων είναι προβληματική« αναφέρει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Welcome Pickups, Αλέξανδρος Τρίμης. «Η καθετοποιημένη αγορά στον ταξιδιωτικό προορισμό είναι μια ευκαιρία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παραμένει κατακερματισμένη και offline» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά στο Techcrunch, η Welcome Pickups εξυπηρέτησε το 2018 περισσότερους από 400.000 ταξιδιώτες σε 32 προορισμούς, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα την χρησιμοποιήσουν πάνω από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες το 2019, με την ίδια να απασχολεί σήμερα μια ομάδα 60 ατόμων, κυρίως σε Αθήνα και Βαρκελώνη.

Η ελληνική startup θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκτείνει τα προϊόντα της και να ενισχύσει την ομάδα και το δίκτυο της.