Η Ola Electric σήκωσε 250 εκατ. δολάρια από την Softbank

    Από: Startup Team

Η Ola Electric, θυγατρική της Ινδικής Ola, σήκωσε 250 εκατ. δολάρια από την Softbank σε έναν δεύτερο γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Με την τελευταία εισροή κεφαλαίου, η αξία της εταιρείας εκτιμάται σε πάνω από 1 δισ. δολάρια. Η εταιρεία τώρα θέλει να αναβαθμίσει τις ηλεκτρικές υπηρεσίες της, καθώς η Ινδία γενικότερα γίνεται πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Μάλιστα, η χώρα πρόσφατα έθέσε στόχο να μετατρέψει το 40% του στόλου της σε ηλεκτρικό μέχρι το 2026. Η Ola συμπτωματικά αναπτύσσει την τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων της τα τελευταία χρόνια. Προς το παρόν, στους δρόμους της χώρας κυκλοφορούν δίκυκλα και τρίκυκλα της εταιρείας, ενώ στόχος είναι να κυκλοφορήσουν 10 χιλ. ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος του 2019. Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία επιθυμεί να φτάσει τα 1 εκατ. οχήματα.

«Όπως σκεφτόμαστε την επόμενη δεκαετία, θέλουμε να επενδύσουμε και θέλουμε να είμαστε παρόντες στο παγκόσμιο επιχειρηματικό μέτωπο, καθώς και να δημιουργήσουμε τεχνολογία νέας γενιάς [που] θα επηρεάζει το επιχειρηματικό μοντέλο του μέλλοντος [και] δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο για να το κάνουμε, απ ‘ό, τι εδώ», δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της Ola, Bhavish Aggarwal.

Πηγή: Startupper.gr