Lime: Νέα χρηματοδότηση 310 εκατ. δολαρίων για την παγκόσμια ανάπτυξη

    Από: Startup Team

Η κινητικότητα μικρών αποστάσεων (microbolity) είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που έχει έρθει για να μείνει, με εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν σήμερα ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια για τη μετακίνησή τους. Αυτός ο νέος τρόπος μετακίνησης γίνεται μέρος της καθημερινής ρουτίνας και η Lime ηγείται στον τομέα αυτό.Οι χρήστες μας αυξήθηκαν γρηγορότερα τους πρώτους 18 μήνες από ό, τι έγινε με τη βιομηχανία ride-hail κατά τα πρώτα δύο χρόνια της.

“Είμαστε κατενθουσιασμένοι που ανακοινώσαμε σήμερα ότι κλείσαμε 310 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της σειράς D, αποτιμώντας τη Lime στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ομάδα των χρηματοδοτών και των νέων επενδυτών, Andreessen Horowitz, Bain Capital Ventures, Fidelity Investments, GV και IVP εντάχθηκαν στον γύρο. Οι υφιστάμενοι επενδυτές, Alphabet, Coatue, Fifth Wall, GGV Capital, Singapore GIC και άλλοι συνέχισαν να μας υποστηρίζουν και συμμετείχαν μαζί με διάφορους νέους επενδυτές όπως η GSV Capital, η FJ Labs, η Bling Capital, η Europe’s GR Capital και St. Augustine Partners.”

Αυτή η νέα επένδυση αποδεικνύει τη δυναμική της επιχείρησής μας και την ολοένα ταχύτερη υιοθέτηση των υπηρεσιών της. Τα νέα κεφάλαια θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επεκταθούμε σε νέες αγορές, να ενισχύσουμε την τεχνολογία μας, να ενδυναμώσουμε την ομάδα μας και να εξερευνήσουμε νέα πιλοτικά προγράμματα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δύο κρίσιμους τομείς: την ασφάλεια του χρήστη και τη συνεργασία με τις πόλεις.

34 εκατομμύρια μετακινήσεις και 10 εκατομμύρια εγγραφές σε 5 ηπείρους

Η Lime έγινε πολύ γρήγορα η αγαπημένη συνήθεια για τους πολίτες που μετακινούνται στη δουλειά τους, σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή απλά κάνουν βόλτα μέσα στην πόλη τους. Πάνω από 10 εκατομμύρια εγγραφές στην πλατφόρμα μας και πάνω από 34 εκατομμύρια μετακινήσεις έχουν καταγραφεί με τα οχήματα της Lime, με μια αύξηση 5,5 φορές στις μετακινήσεις μόνο τους τελευταίους επτά μήνες. Η Lime λειτουργεί σε περισσότερες από εκατό πόλεις, κωμοπόλεις, πανεπιστήμια και κοινότητες σε 15 χώρες του κόσμου.

Η βάση των χρηστών μας αντανακλά τη μετάβαση στη Lime ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας των ανθρώπων. Οι χρήστες μας είναι από διάφορες ηλικίες, γεωγραφικές περιοχές, εθνικότητες και κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο. Η μέση ηλικία των χρηστών μας είναι από 32 ετών και πάνω ενώ το 20% είναι πάνω από 40 ετών και το 33% ανήκει σε φυλετική ή εθνική μειονότητα. Από τους χρήστες μας, το 34 τοις εκατό αναφέρουν ένα ετήσιο εισόδημα μικρότερο από $ 50.000, καθιστώντας τη Lime ως μια εύκολη, προσιτή και προσβάσιμη επιλογή. Η Lime είναι πλέον η πιο δημοφιλής εφαρμογή για κοινή χρήση ηλεκτρικών πατινιών παγκοσμίως. Ήμασταν η Νο 1 εφαρμογή στη Νέα Ζηλανδία και η Νο 1 εφαρμογή ταξιδιού στην Δημοκρατία της Τσεχίας, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Επίσης, η ενσωμάτωσή μας με τους Χάρτες της Google προσφέρει στους χρήστες της Lime σε πάνω από 20 παγκόσμιες πόλεις μια εύκολη επιλογή μετακίνησης.

Ασφάλεια χρήστη + συνεργασία με την πόλη

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Lime προώθησε πρωτοβουλίες για την ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Από εκστρατείες εκπαίδευσης για την ασφάλεια μέχρι τη διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων κρανών δωρεάν και την ασφάλιση για αστική ευθύνη και καινοτομία των πατινιών – κάθε μέλος της ομάδας Lime δεσμεύεται να προχωράει με υπευθυνότητα στα θέματα της ασφάλειας.

Ωστόσο, για να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε την ασφάλεια στην κινητικότητα μικρών αποστάσεων, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας. Μόνο μέσω των νέων αλλά και των υφιστάμενων σχέσεων με τις τοπικές κυβερνήσεις μπορούμε να βοηθήσουμε τις κοινότητες να αναδείξουν την κινητικότητα μικρών αποστάσεων σε επίπεδο ανάπτυξης δημόσιας πολιτικής. Συνεργασίες όπως αυτή για την ανταλλαγή δεδομένων με στόχο τον προγραμματισμό ποδηλατοδρόμων στο Austin και το Kansas City ή η συμμετοχή μας ως μέλους στην Task Force Ασφαλείας Πατινιών της St. Louis κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Η κινητικότητα μικρών αποστάσεων αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι έχουμε δει, αλλά η βιομηχανία είναι ακόμα στις πρώτες της μέρες. Καθώς προχωράμε σε αυτή την επόμενη φάση ανάπτυξης και υιοθέτησης, η Lime δεσμεύεται να δείξει το δρόμο μέσω των συνεργασιών της με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τη βιομηχανία και τις τοπικές κοινότητες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους επενδυτές μας, ολόκληρη την ομάδα της Lime και, πάνω απ ‘όλα, τους χρήστες μας που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα.

Συνεχίστε τις βόλτες!

Toby Sun

CEO & CO-Founder Blogspot Lime: www.li.me/blog/lime-2019-new-financing-serve-more-users-around-globe