Melapus: Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στην πρώτη πλατφόρμα ψυχικής υγείας στην Ευρώπη

    Από: Startup Team

Η Melapus, η πρώτη πλατφόρμα ψυχικής υγείας στην Ευρώπη, στις αρχές Απριλίου έκλεισε τον πρώτο χρηματοδοτικό γύρο seed ύψους 300.000 ευρώ από την Κυπριακή επενδυτική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων 9A Ventures.

Η Melapus ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Δεκέμβριο του 2017 από το Νίκο Γκούβα (Ψυχίατρος), Κωνσταντίνο Λάμπρου (Προγραμματιστής) και Νικόλα Νικολάου (Ψυχίατρος) με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών, την αδυναμία εύκολης πρόσβασης στην ψυχική υγεία λόγω γεωγραφικών περιορισμών αλλά και τη διστακτικότητα εξαιτίας του στίγματος.

Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών αποκλειστικά με Ψυχιάτρους, Παιδοψυχιάτρους και πιστοποιημένους Ψυχολόγους, καθώς και την ευκολότερη αντιμετώπιση επείγοντων περιστατικών.

Με απλές διαδικασίες και με σεβασμό στην ιδιωτικότητα, ο ασθενής μπορεί να αναζητήσει τον ειδικό που του ταιριάζει και να κλείσει ραντεβού είτε στο γραφείο/ιατρείο του, είτε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής videoκλήσης της Melapus. Αυτή η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ιατρική χρήση, τηρώντας όλους τους κανονισμούς που αφορούν την υγεία και τα προσωπικά δεδομένα.

Η Melapus προσφέρει επίσης τη λύση για την αντιμετώπιση του «brain drain»της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες ειδικούς να εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού με τη χρήση της τηλεψυχιατρικής.

Η χρηματοδότηση αυτή σηματοδοτεί την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας στην ψηφιακή εποχή με σκοπό την καλύτερη πρόσβαση, αλλά και ενημέρωση όλων των ασθενών στη ψυχική υγεία.

Το ποσό θα επενδυθεί στην βελτίωση των ήδη προσφερόμενων υπηρεσιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ξένες αγορές, την δημιουργία νέων εφαρμογών στο τομέα της ψυχικής υγείας, αλλά και σε δράσεις εκπαίδευσης των ειδικών στις νέες τεχνολογίες.

 «Στόχος μας είναι η πρόσβαση στη ψυχική υγεία, να είναι εύκολη, ασφαλής και αστιγμάτιστη για όλους. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε η λύση που προσφέρουμε να είναι ποιοτικά εξαιρετική και να αγγίζει όλες τις πτυχές ενός κοινωνικού αγαθού. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για όλη την ομάδα, αλλά και για μένα προσωπικά, καθώς μετά από μία ιδέα και πολύ σκληρή δουλειά, καταφέρνουμε να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε το όραμα μας.» δήλωσε ο CEO και founder Ψυχίατρος Νίκος Γκούβας.

«H Melapus ήρθε για να κάνει disrupt στο χώρο του mental health. Στόχος μας είναι αφού τελειοποιήσουμε το core product μας, να εξελίξουμε και νέες τεχνολογικές λύσεις τόσο στη τηλεψυχιατρική όσο και στη δημιουργία καινοτόμων wearable διάγνωσης.» δήλωσε ο Κώστας Λάμπρου, CTO και co-founder.

«H κόκκινη γραμμή που το όνειρο γίνεται όραμα και πράξη, είναι λεπτή και δυσδιάκριτη. Εμείς σήμερα αυτή τη γραμμή την υπερβήκαμε περιχαρείς, για να φέρουμε τη ψυχική υγεία στο σπίτι του κάθε πολίτη. Η χαρά και η ευθύνη μας μόλις γιγαντώθηκαν.» δήλωσε ο Νίκος Νικολάου, ψυχίατρος co-founder της Melapus.

Η Project Manager του The Startup Portal, Αγνή Φωτίου δήλωσε: «Η Melapus είναι πραγματικά ένα Startup με πολλές προοπτικές, όχι μόνο λόγω των καινοτόμων λύσεων που έχουν να προτείνουν στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, αλλά κυρίως για τη θέληση που τους χαρακτηρίζει ως ομάδα, το κίνητρο και το πάθος με το οποίο δουλεύουν για την υλοποίηση του οράματος τους. Η ομάδα αποτελείται από πραγματικούς drivers και παρόλο που είναι «νεαροί» σχετικά στο διεθνή επιχειρηματικό κόσμο, έχουν ένα business sense που δύσκολα συναντάμε σε early seed Startups.»