Νέα χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ εξασφάλισε η Covve

    Από: Startup Team

Το 50% της επένδυσης του τρίτου γύρου χρηματοδότησης προέρχεται από το επενδυτικό σχήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων Metavallon VC, που εξειδικεύεται σε πρότυπες νεοφυείς επιχειρήσεων τεχνολογίας και το υπόλοιπο ποσοστό από διάφορους επώνυμους επενδυτές και business angels.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Startupper, το τελικό ποσό αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς ο γύρος παραμένει ακόμα ανοιχτός και διεξάγονται οι τελικές συζητήσεις και με άλλους επενδυτές για την συμμετοχή τους.

Με την νέα χρηματοδότηση η Covve έχει καταφέρει να συγκεντρώσει συνολικά 3 εκατομμύρια αφού είχαν προηγηθεί χρηματοδοτικοί γύροι «σποράς» (pre-seed και seed funding) καθώς και ένας πρώτος γύρος, από τους οποίους είχε αντλήσει άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα επένδυση θα επιταχύνει την ανάπτυξη της εταιρείας, θα την βοηθήσει να εισχωρήσει γρηγορότερα στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των προγραμμάτων διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) και να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες μέσα από ένα B2C2B μοντέλο, προωθώντας κατά κύριο λόγο την εφαρμογή που έχει αναπτύξει για κινητά, καθώς η αγορά εφαρμογών CRM κινητής χαρακτηρίζεται από
χαμηλότερο ανταγωνισμό.

«Είμαστε σε ένα κομβικό στάδιο, με ένα προϊόν που έχει επιτύχει στην αγορά μέσω δοκιμασμένων καναλιών προσέλκυσης πελατών και έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Η επένδυση στοχεύει στο να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια αυτά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και παράλληλα στο να βελτιώσουμε και να εξελίξουμε την καινοτομία του παρεχόμενου προϊόντος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το Metavallon VC και τους νέους ιδιωτικούς επενδυτές μας και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε την Covve στην ηγετική πλατφόρμα διαχείρισης επαγγελματικών σχέσεων» δήλωση ο CEO της Covve, μετά την επιβεβαίωση της συμφωνίας με την Metavallon.

Την ικανοποίηση τους για την επίτευξη συμφωνίας για την επένδυση σε «μια από τις πιο πρωτοποριακές Startup στον συγκεκριμένο τομέα σε διεθνές επίπεδο» εξέφρασαν τα βασικά στελέχη της Metavallon.

«Στην ιδρυτική ομάδα της Covve αναγνωρίσαμε μία ιδανική ισορροπία μεταξύ επιχειρηματικών ικανοτήτων και άριστης τεχνογνωσίας. Ο Γιάννης από τη μία είναι ένας φιλόδοξος επιχειρηματίας, που έχει τις ικανότητες που χρειάζονται για τη δημιουργία μιας διεθνούς εταιρείας αλλά και το ταλέντο που χρειάζεται για να την παρουσιάσει σε πελάτες, συνεργάτες και μελλοντικούς επενδυτές. Ο Αλέξανδρος από
την άλλη είναι ένας εξαιρετικός μηχανικός που χτίζει συστηματικά την τεχνολογική υποδομή της εταιρείας για να υποστηρίξει αυτό ακριβώς το όραμα. Όσον αφορά δε την αγορά που απευθύνεται η εταιρεία, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρόλο που η αγορά των CRM είναι συνωστισμένη και ανταγωνιστική, περισσότερο από το 30% των ανθρώπων συνεχίζουν να χρησιμοποιούν excel η χαρτί για να διαχειριστούν τις επαφές τους. Πιστεύουμε συνεπώς ότι η Covve έχει σημαντικές πιθανότητες να
καλύψει αυτό το κενό και να αναπτυχθεί δυναμικά» τόνισε με δηλώσεις του ο Γιώργος Καραντώνης, συνέταιρος της Metavallon VC.

Οι «εγκέφαλοι» της επιτυχίας

Πίσω από την επιτυχημένη εφαρμογή της Covve υπάρχουν οι δυο ιδρυτές της Γιάννης Γαβριηλίδης και Αλέξανδρος Πρωτογερέλλης και το όνειρό τους να αναπτύξουν μία τεχνολογία που θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καλλιεργούν, αξιοποιούν και διαχειρίζονται τις επαγγελματικές τους σχέσεις.
Η εταιρεία Covve ιδρύθηκε το 2013 και βασίστηκε στην τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πρωτοποριακό λογισμικό που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παραμένουν σε επαφή με τις πιο σημαντικές τους επαφές αλλά και να αναπτύσσουν διαρκώς το δίκτυό τους.

Η εφαρμογή που έχουν σχεδιάσει και αναπτύξει στην Covve αναγνωρίζει και αποθηκεύει στοιχεία από τις επαγγελματικές κάρτες του χρήστη ανεξαρτήτως γλώσσας. Επίσης, αξιοποιεί δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διατηρεί μία ενημερωμένη λίστα επαφών και να επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν αυτούς που χρειάζονται. Υπενθυμίζει μάλιστα στους χρήστες να διατηρούν ενεργή σχέση με τους ανθρώπους του επαγγελματικού τους δικτύου, χρησιμοποιώντας έξυπνες υπενθυμίσεις και τους δίνει την τέλεια δικαιολογία για να επικοινωνήσουν με τις επαφές τους, βρίσκοντας σημαντικά νέα που επηρεάζουν την εταιρεία και τον κλάδο στον οποίο εργάζονται.

Σήμερα, η εφαρμογή και η πλατφόρμα της Covve, βοηθούν επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, να διαχειρίζονται, να εκμεταλλεύονται και να διευρύνουν συνεχώς το επαγγελματικό τους δίκτυο. Η προηγμένη και αποκλειστική τεχνολογία της Covve, έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί με ταχύτητα και ασφάλεια, χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες. Απευθύνεται στην παγκόσμια
αγορά διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) που αναμένεται να φτάσει τα 82 δισ. ευρώ έως το 2025 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12%.

Η αρχική απήχηση της εταιρείας σε 100.000 ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 120 χώρες – κυρίως στην Αμερική και την Ευρώπη – επιβεβαιώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το προϊόν της Covve. Παράλληλα οι στρατηγικές συνεργασίες που έχει συνάψει με την Deutsche Telekom και τη Nokia για ενσωμάτωση του προϊόντος σε ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αποτελούν σημάδια μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης επιχείρησης και μιας επιτυχημένης στρατηγικής επέκτασης.

Πηγή: emea.gr