Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 2 δισ. δολαρίων σχεδιάζει η Grab

    Από: Startup Team

Στην άντληση επιπλέον κεφαλαίων ύψους 2 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να προχωρήσει φέτος η εταιρεία διαμοιρασμού οχημάτων Grab, μόλις μερικές εβδομάδες μετά τη συγκέντρωση ποσού άνω των 4,5 δισ. δολαρίων στον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Anthony Tan, σε συνέντευξή του στο Reuters, όπου δήλωσε ότι η Grab αναμένει φέτος να συγκεντρώσει συνολικά κεφάλαια ύψους 6,5 δισ. δολαρίων.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει τόσο από δανεισμό όσο και από ιδιωτικά κεφάλαια, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας διαμοιρασμού οχημάτων, που πρόσθεσε ότι στόχος της Grab είναι να προσπαθήσει να επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις δραστηριότητές της στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της παράδοσης τροφίμων.

Η Grab σκοπεύει επίσης να πραγματοποιήσει τουλάχιστον έξι επενδύσεις ή εξαγορές το τρέχον έτος, όπως αποκάλυψε ο Tan, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη δεν έχει λόγο να επιδιώξει την εισαγωγή της στη χρηματιστηριακή αγορά.

Σημειώνεται ότι η Grab ξεκίνησε την εντατική συγκέντρωση κεφαλαίων λίγο μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Uber στη Νοτιοανατολική Ασία, τον Μάρτιο του 2018, και σε αντάλλαγμα την απόκτηση από την Uber ποσοστού 27,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της κινεζικής εταιρείας διαμοιρασμού οχημάτων.

Πηγή: Startupper.gr