Το Chivas Venture διανέμει ισόποσα το $1 εκατομμύριο χρηματοδότησης ανάμεσα σε 26 κοινωνικούς επιχειρηματίες

    Από: Startup Team

Το Chivas, το κορυφαίο blended Scotch whisky, ανακοίνωσε ότι λόγω της παγκόσμιας διασποράς του COVID-19, η φετινή χρηματοδότηση του $1 εκατ. του διαγωνισμού Chivas Venture θα μοιραστεί ισόποσα ανάμεσα στους 26 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, με την κάθε κοινωνική startup να λαμβάνει άμεσα από $40.000, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια θετική αλλαγή σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον κόσμο.

Ανάμεσα στους 26 φετινούς φιναλίστ, βρίσκεται και η ελληνική 100 Mentors, η startup που με την εφαρμογή της ειδικά αυτό τον καιρό της αναγκαστικής απομόνωσης, προσφέρει από το κινητό, την ανεκτίμητη δυνατότητα σε νέους από κάθε γωνιά του πλανήτη να ζητήσουν και να λάβουν γνώσεις, συμβουλές και εμπειρίες από εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας εκπαίδευσης και του επιχειρηματικού κόσμου που δεν θα είχαν διαφορετικά την ευκαιρία.

Ο Alexandre Ricard, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Pernod Ricard δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη μας λύπη αποφασίσαμε να διακόψουμε τις φετινές δράσεις του Chivas Venture, λόγω των επιπτώσεων του COVID-19 σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος μας χρειάζεται το πάθος και την αφοσίωση όλων όσων εργάζονται για το κοινό καλό. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για καθέναν από τους φιναλίστ τώρα, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους, σε αυτές τις ασταθείς και δύσκολες συνθήκες, ειδικά για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις και για τις κοινότητες που εξυπηρετούν

Όπως το Chivas αναδεικνύει ένα τέλειο blend από malt & grain whiskies, έτσι και το Chivas Venture αναδεικνύει τους επιχειρηματίες που συνδυάζουν την εμπορική επιτυχία με το κοινό καλό. Οι φετινοί φιναλίστ του Chivas Venture αντιμετωπίζουν με μοναδικούς τρόπους ύψιστης σημασίας κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις, οι οποίες επιδεινώθηκαν από την παγκόσμια πανδημία, ειδικά σε κοινότητες που βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο ή κοινότητες απομονωμένες.

Μάθετε περισσότερα για τους φετινούς φιναλίστ εδώ ή ακολουθείστε το Chivas Venture στο Facebook.