Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Startups για 3η χρονιά στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Startups για 3η χρονιά στην Ελλάδα

Get In The Ring, The Investment Battle

Το Get In The Ring αποτελεί τον κορυφαίο διαγωνισμό για startups με επίκεντρο την τη δικτύωση, τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Πρόκειται για μια διεθνής μάχη επενδύσεων που δίνει την ευκαιρία σε startups να διαγωνιστούν στην αρένα του παγκόσμιου Ring, παρουσιάζοντας την επιχειρηματική τους ιδέα και διεκδικώντας χρηματοδότηση ύψους έως και €1.000.000.

Ο διαγωνισμός Get In the Ring διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα από τους IndustryDisruptors – Game Changers (ID-GC). Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος ο διαγωνισμός αποκτά περιφερειακό χαρακτήρα καθώς τα 10 καλύτερα startups της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Τουρκία) θα έρθουν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια τουDisrupt, Startup, ScaleUP στις 14-15 Νοεμβρίου 2014, για να διαγωνιστούν στον Περιφερειακό Τελικό, ο οποίος θα αναδείξει το νικητή που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία και θα διαγωνιστεί στο Διεθνή Τελικό στο Ρότερνταμ.

Σκοπός του Get In The Ring είναι να φέρει σε επαφή φιλόδοξους επιχειρηματίες με επενδυτές και να σηματοδοτήσει την έναρξη της επιχειρηματικής τους διαδρομής. Πρόκειται για μια μοναδική διαδικασία παρουσίασης επιχειρηματικών ιδεών (pitch) που προσφέρει την δυνατότητα σε startups από όλο τον κόσμο να ξεφύγουν από το κατεστημένο και να διεκδικήσουν δημιουργικά επενδύσεις και προβολή διεθνούς βεληνεκούς μπροστά σε κριτές, επενδυτές, επιτυχημένους επιχειρηματίες, δυνητικούς πελάτες και συνεργάτες.

Το Get In The Ring είναι ένα μοντέλο παρουσίασης επιχειρηματικών ιδεών σε πιθανούς επενδυτές κατά το οποίο δύο startups παρουσιάζουνε τις ιδέες τους ταυτόχρονα, αυτό ονομάζετε «μάχη». Κάθε μάχη αποτελείται από πέντε γύρους και κάθε γύρος επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θέμα, σημαντικό για μια επιχείρηση. Κάθε επιχειρηματίας έχει μόλις 2,5 λεπτά για να πείσει τους κριτές για την πληρότητα της ιδέας του. Τα θέματα που θα κληθούν να καλύψουν οι συμμετέχοντες είναι:

1. Η ομάδα

2. Τα επιτεύγματα

3. Το επιχειρηματικό μοντέλο & η αγορά στην οποία απευθύνονται

4. Οικονομικά στοιχεία & επενδυτική πρόταση

5. Τελευταία ευκαιρία για να πείσουν τους κριτές

 

Αυτός ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης επιχειρηματικών ιδεών εξελίχτηκε πολύ γρήγορα έναν βραβευμένο διαγωνισμό, αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας που πλέον διεξάγεται 64 χώρες σε όλο τον κόσμο.

‘Είμαστε περήφανοι που φέτος καταφέραμε να αναδείξουμε την Αθήνα σε κόμβο επιχειρηματικότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, φέρνοντας τα καλύτερα startups να διαγωνιστούν στο Disrupt Startup ScaleUp. Έτσι παραμένουμε συνεπής στο όραμά μας να προσφέρουμε σε νέες επιχειρήσεις πρόσβαση σε αναγνωρισμένα επιχειρηματικά δίκτυα του εξωτερικού ενδυναμώνοντας την εξωστρέφεια και τη διεθνή τους προβολή’, δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των ID-GC.

‘Μέσα από τον διαγωνισμό μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουμε εξαιρετικούς επιχειρηματίες και να λάβουμε συμβουλές από σημαντικούς επενδυτές. Η συμμετοχή μας στο Get In The Ring 2013 αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία και θα το συνιστούσαμε σε οποιονδήποτε θα ήθελε να βοηθήσει την επιχείρησή του να κάνει ένα βήμα μπροστά!’, ανέφερε ο Γιάννης Παπαγεωργίου, Ιδρυτής της Truckbird, που  εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Κύπρο στον Διεθνή Τελικό το 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο industrydisruptors.org/index.php/competitions/get-in-the-ring, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014.