Το αεροπλάνο παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς.

    Από: Startup Team
πηγή: neopolis.gr

Μια μαύρη εβδομάδα για την βιομηχανία των μεταφορών φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, την ώρα που ο απολογισμός των νεκρών από τα δυστυχήματα φτάνει τους 462 εφόσον επιβεβαιωθεί ο θάνατος των επιβατών της πτήσης AH5017 της Air Algerie.

Το χρονικό των δυστυχημάτων ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου, όταν το Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών – οπότε πιθανόν να καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους/αέρος- με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες.

Την Τετάρτη, αεροπλάνο της εταιρείας της Ταϊβάν TransAsia Airways συνετρίβη στα νοτιοδυτικά της χώρας, προκαλώντας το θάνατο σε 48 ανθρώπους.

Την Παρασκευή εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μαλί τα συντρίμμια αεροσκάφους που εκτελούσε δρομολόγιο για λογαριασμό της Air Algerie και στο οποίοι επέβαιναν 116 άτομα.

Εύλογα, αυτά τα τραγικά γεγονότα προκάλεσαν συζητήσεις και αμφιβολίες σχετικά με το αιώνιο ζήτημα της ασφάλειας ή όχι των αερομεταφορών. Άλλωστε, αν και το αεροπλάνο θεωρείται και είναι, με βάση τα στατιστικά δεδομένα, το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς, μεγάλος αριθμός ανθρώπων εμφανίζουν την λεγόμενη «αεροφοβία» ή «αεροπλανοφοβία». Πρόκειται για μια ισχυρή αγχώδη αντίδραση, που σχετίζεται με την είσοδο του ατόμου σε ένα αεροσκάφος και την παραμονή του σε αυτό κατά την πτήση. Το ποσοστό των ατόμων που εμφανίζουν τη συγκεκριμένη φοβία είναι διπλάσιο στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σημαντικά μεταξύ των Αμερικανών, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της επιβατικής κίνησης των αεροπορικών εταιρειών μέχρι και 27%. Μετά και τις πρόσφατες τραγωδίες στον αέρα, οι ειδικοί αναμένουν και νέα μείωση.

Ωστόσο, ο Τόνι Τάιλερ, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) έσπευσε να δηλώσει: «Ακόμη κι έτσι όμως, μία από τις ασφαλέστερες ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο. Παρά τα γεγονότα των τελευταίων επτά ημερών, οι αερομεταφορές είναι ασφαλείς. Το να προφυλάσσουμε τους πελάτες μας από κάθε κακό μεταφέροντάς τους ανά τον κόσμο είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας για την αποστολή της βιομηχανίας των αερομεταφορών».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
neopolis.gr