Wharton Club Award: Αναδυόμενες Αγορές Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Ελληνικές Εταιρείες

    Από: Startup Team

The Wharton Club Award: Αναδυόμενες Αγορές Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Ελληνικές Εταιρείες: Εξωστρέφεια Πέρα από την Πεπατημένη

Αιτήσεις έως 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014. Το Wharton Alumni Club of Greece σε συνεργασία με το  Wharton School of the University of Pennsylvania, παρουσιάζει το Wharton Club Award. Τo Βραβείο θα δοθεί σε κορυφαίες ελληνικές εταιρίες που ξεχωρίζουν με την επιχειρηματική παρουσία τους σε χώρες που έχουν αναγνωριστεί ως κορυφαίοι αναδυόμενοι επιχειρηματικοί προορισμοί, και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νιγηρία, το Καζακστάν, τις Φιλιππίνες, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Wharton Alumni Club of Greece είναι θερμός υποστηρικτής της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και πιστεύει ότι το νέο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και οι ευκαιρίες εντοπίζονται σε χώρες που παρά τις μεγάλες δυνατότητές τους στην αγορά, παραμένουν ανεξερεύνητες έως σήμερα. Υπό το πρίσμα αυτό, το Wharton Club αναγνώρισε 10 σημαντικές αγορές με τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες για τη μελλοντική ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το Βραβείο έχει το διττό στόχο του να φέρει στο προσκήνιο τις αναδυόμενες αγορές ειδικού ενδιαφέροντος που θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επόμενη δεκαετία και της βράβευσης των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων που ηγούνται με την ενεργό συμμετοχή τους αυτών των αγορών σήμερα. Αιτήσεις για το Βραβείο έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε μια από τις 10 χώρες ειδικού ενδιαφέροντος.

Έμφαση θα δοθεί στο δυναμισμό και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των εσόδων τους, του μεγέθους της εταιρείας και του τομέα δραστηριότητάς τους. Βραβεία θα δοθούν στις εταιρείες που έχουν επιδείξει εξαιρετική πρωτοβουλία, διεισδυτικότητα και διάθεση για καινοτομία στις εν λόγω αγορές. Η αξιολόγηση θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Wharton Alumni Club, το οποίο αποτελείται από επιφανείς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και από αντιπροσώπους του Πανεπιστημίου Wharton της Πενσυλβάνια. Η βράβευση θα λάβει χώρα σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στα τέλη Οκτωβρίου.

Το Wharton Alumni Club of Greece δήλωσε: «Τo Wharton Club Award είναι ο τρόπος μας, ως ο Σύλλογος Αποφοίτων του Wharton, να επιβραβεύσουμε τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις οι οποίες ήδη τοποθετούνται για το μέλλον, αλλά και να επικοινωνήσουμε ευρέως την πεποίθησή μας ότι την επόμενη δεκαετία οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν θα είναι για τις εταιρείες εκείνες οι οποίες θα τολμήσουν να οραματιστούν τις αγορές στόχους τους έξω από τις συνηθισμένες».

 

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του Wharton στο www.whartongreece.com, να συμπληρώσουν την αίτηση και να τη στείλουν στο info@whartongreece.com, απευθύνοντας όλες τις ερωτήσεις τους στο παραπάνω email είτε να τη συμπληρώσουν online στο link goo.gl/AUfgYI.  Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2014. Τα Βραβεία θα παρουσιαστούν σε ειδική επίσημη τελετή στην Αθήνα, στις 23 Οκτωβρίου του 2014.

 

Σχετικά με το Wharton Business School and the Wharton Alumni Club of Greece

Το Wharton School ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 1881 ως η πρώτη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων σε πανεπιστήμιο. Όλα αυτά τα χρόνια, κατατάσσεται  μεταξύ των κορυφαίων σχολών διοίκησης επιχειρήσεων στον κόσμο, και σταθερά μεταξύ των κορυφαίων 5. Οι απόφοιτοι του Wharton είναι ενεργοί επιχειρηματίες και διατηρούν την επαφή τους με τη Σχολή μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο αποφοίτων στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 92.000 αποφοίτους, που διαμορφώνουν την επιχειρηματική πρακτική και αυξάνουν τον αντίκτυπο μέσω των πόρων αυτής της συνδεδεμένης, ποικιλόμορφης κοινότητας.

 

Το Wharton Alumni Club of Greece ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2003. Ο Σύλλογος διατηρεί στενούς δεσμούς με το Wharton School της Πενσυλβάνια και υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο του. Είναι σημαντικό πως αποτελεί έναν ένθερμο υποστηρικτή της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μια ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία και στο παρελθόν έχει οργανώσει εκδηλώσεις υψηλού προφίλ για να υποστηρίξει την επιχειρηματική δραστηριότητα πέραν των συνόρων. Οι δύο πιο σημαντικές εκδηλώσεις στην ιστορία του Συλλόγου είναι η «Εξωστρέφεια, ως παράγοντας εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης», που διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2005 στην Αθήνα σε συνεργασία με συλλόγους αποφοίτων άλλων Ivy League πανεπιστημίων και η ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Nassim Taleb, το 2011, συγγραφέα του μπεστ σέλερ του «The Black Swan».