Διαγωνισμός Google | 1 εκατ. δολάρια σε όποιον φτιάξει φορητή συσκευή παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

    Από: Startup Team

H Google ανακοίνωσε έπαθλο 1 εκατ. δολάρια σε όποιον καταφέρει να σχεδιάσει την πιο καλή φορητή λύση για τη μετατροπή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια για οικιακή χρήση. Η Google ζητάει συγκεκριμένα, ένα σχέδιο φορητού μετατροπέα σε κλίμακα κιλοβάτ με πυκνότητα ισχύος 50 κιλοβάτ ανά κυβική ίντσα. Επίσης, οι διαστάσεις του μετατροπέα δεν πρέπει να ξεπερνάνε το μέγεθος ενός tablet.

Αν και ο διαγωνισμό ανακοινώθηκε πριν 2 μήνες, οι συμμετοχές άνοιξαν πριν λίγες μέρες και σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project, οι νικητές θα βάλουν το λιθαράκι τους στην αλλαγή του μέλλοντος του ηλεκτρισμού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΙΕΕΕ, δήλωσε: “Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία μαζί με την Google με σκοπό να ενθαρρύνουμε την καινοτομία. Με τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρόκληση, τα μέλη της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο σε μια τεχνολογική καινοτομία που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο”.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πιθανότατα να ενδιαφέρει και αρκετούς Έλληνες φοιτητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ οι 18 φιναλίστ θα ανακοινωθούν μέσα στο 2015 και θα κληθούν να δοκιμάσουν τη συσκευή τους σε εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2016.