Επιχειρηματίες καλούνται να συμμετάσχουν σε έρευνα στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για την επερχόμενη 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί 17-23 Νοεμβρίου 2014, διεξάγεται έρευνα για την αξιολόγηση της εμπειρίας των επιχειρηματιών, ώστε τα αποτελέσματα να βοηθήσουν στην ενημέρωση των μελλοντικών πολιτικών αποφάσεων που επηρεάζουν καινούργιες και νέες επιχειρήσεις.

Στόχος είναι τα αποτελέσματα της έρευνας και οι συζητήσεις που θα επακολουθήσουν να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για μελλοντικές ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα στηρίξουν και ενδυναμώσουν την εκκίνηση και ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Ενώ οι επιχειρήσεις σε στάδιο εκκίνησης είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο και επιχειρηματίες δημιουργούν νέες επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά της γης, το επίπεδο υποστήριξης που λαμβάνουν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με την χώρα.

Ζητείται από τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε μια σύντομη έρευνα 12 ερωτήσεων και χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους να απαντήσουν σε θέματα που έχουν σχέση με το θεσμικό πλαίσιο, πρόσβαση σε χρηματοδότηση και άλλους πόρους καθώς και το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας στην οποία επιχειρούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απαντούν στην σύντομη έρευνα εδώ. Η έκδοση της Έρευνας Πολιτικής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας για το έτος 2014 έχει μεταφραστεί ήδη σε 16 γλώσσες (και στα ελληνικά).

Όλα τα ονόματα των ατόμων και τον οργανισμών που θα ανταποκριθούν στην έρευνα θα παραμείνουν απόρρητα. Οι απαντήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Κατά την διάρκεια των δύο περασμένων ετών η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε ρωτώντας επιχειρηματίες υψηλής ανάπτυξης ανά τον κόσμο με σκοπό να κατανοήσει καλύτερα το τοπικό περιβάλλον για την εκκίνηση και ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.

Η έρευνα διεξάγεται τους μήνες που οδηγούν προς την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας με δεδομένα που παρέχονται στους οικοδεσπότες φορείς της κάθεχώρας υποδοχής, ούτως ώστε να σχεδιάσουν τις θεσμικές τους παρεμβάσεις και προτάσεις στις αντίστοιχες πολιτικές ηγεσίες σε εθνικό επίπεδο.

Η κεντρική οργάνωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας θα διανείμει τα αποτελέσματα της έρευνας και θα δώσει τις βασικές γραμμές των ευρημάτων σε μια έκθεση που θα δοθεί κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας από 17 – 23 Νοεμβρίου 2014.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr