Η επιτυχία θέλει καλό σχεδιασμό

    Από: Startup Team

Η επιτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Πολλοί έχουμε όνειρα και στόχους. Πολλές φορές είτε δεν ξεκινάμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους ή εγκαταλείπουμε στην μέση ή βρίσκουμε τον εαυτό μας να ασχολείται με κάτι άλλο. Γιατί αποτυγχάνουμε; Συνήθως διότι:

  1. Οι στόχοι μας μπορεί να μας ευχαριστούν στην αρχή αλλά δεν μας κινητοποιούν. Δεν μας ενθουσιάζουν τόσο ώστε να είμαστε έτοιμοι να ξεβολευτούμε από τις συνήθειές μας για να τους πετύχουμε.
  2. Μπορεί να αποτελούν προτεραιότητες και όνειρα άλλων ανθρώπων ή της κοινωνίας και όχι δική μας απόφαση.
  3. Μπορεί να εστιάζουμε στο να αποκτήσουμε το αποτέλεσμα χωρίς το «ταξίδι».
  4. Ενεργούμε χωρίς ξεκάθαρο πλάνο.
  5. Σπαταλούμε τον χρόνο μας σε μη αποδοτικές δράσεις.
  6. Δεν έχουμε προετοιμαστεί για τις δυσκολίες ή δεν έχουμε φροντίσει να έχουμε τα κατάλληλα εφόδια (γνώσεις, υλικά, εργαλεία, σύμβουλοι, δίκτυο γνωριμιών. Επιπλέον, συναισθηματικά και ψυχολογικά εφόδια όπως αυτοπεποίθηση, αφοσίωση, αποφασιστικότητα κλπ).

Τί μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να είμαστε επιτυχημένοι στην ζωή και την επιχείρησή μας;

  1. Φανταστείτε πώς θα θέλατε να είναι  η ζωή σας εάν ήταν ιδανική.
  2. Τί στόχο θα βάζατε ώστε σε ένα χρόνο από σήμερα, να είστε πιο κοντά στην ιδανική εικόνα του εαυτού σας; Χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας στόχοι!
  3. Ορίστε σημεία ελέγχου κάθε 3μηνο ή κάθε μήνα, ώστε να ξέρετε αν οδεύετε προς τον στόχο σας ή έχετε ξεφύγει από την πορεία σας. «Τί θα πρέπει να έχει συμβεί μέχρι τότε, ώστε να είμαι εκεί που θέλω σε έναν χρόνο από σήμερα;»
  4. Ορίστε τί δράσεις θα κάνετε κάθε μήνα και με ποια σειρά.
  5. Καταγράψτε τί εφόδια έχετε και τί σας λείπει. Έτσι, όταν χρειαστείτε κάποιο εφόδιο να ξέρετε που θα το βρείτε.
  6. Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον χρόνο σας: Κάντε τα σημαντικά τις στιγμές, που είστε πιο αποδοτικοί και τα θέματα ρουτίνας τις στιγμές, που έχετε λιγότερη ενέργεια.

Η μεθοδική και αποτελεσματική οργάνωση είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες επιτυχίας, μαζί με την δυνατή πίστη και ακλόνητη επιμονή.

Ο Δημήτρης Μπούκας (σύμβουλος επιχειρήσεων, ψυχολόγος και NLP trainer) στην σειρά τεσσάρων σεμιναρίων «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ» θα αναπτύξει, θα σας καθοδηγήσει και θα σας υποστηρίξει βήμα-βήμα ώστε:

  1. Να θέσετε τους σωστούς για την επιχείρησή σας και την ζωή σας στόχους χρησιμοποιώντας τα 7 βήματα για αποτελεσματικούς στόχους.
  2. Να χαράξετε συγκεκριμένη στρατηγική για να επιτύχετε τον στόχο, που είναι σημαντικός για εσάς.
  3. Να διαχειρίζεστε τον χρόνο αποτελεσματικά, αποφεύγοντας την αγωνία αλλά και τις παρεκκλίσεις από την πορεία σας
  4. Να διατηρείτε το ενδιαφέρον μέχρι να ολοκληρωθεί τελικά ο στόχος σας, με τον μικρότερο δυνατό κόπο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και εγγραφείτε στο πρόγραμμα στο

www.1stepsuccess.com/stoxos