Τhe future of promotion now! Συνέντευξη στο Startup.gr με το Νίκο Στουϊλούδη, έναν από τους co-founders του MiiPharos

    Από: Startup Team

Ο Νίκος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι νέος επιχειρηματίας 24 χρονών, ένας φιλόδοξος πωλητής με αγάπη για τις Γραφικές Τέχνες.  Κατέχει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχοντας επαγγελματική εμπειρία στη γραφιστική αλλά και στις πωλήσεις στο χώρο του χαρτιού.  Τώρα, όντας ο ‘’δημιουργικός’’ της παρέας αναλαμβάνει την οπτική ταυτότητα και επικοινωνία αλλά και τις πωλήσεις του MiiPharos.

Τι είναι το MiiPharos και πώς εμπνευστήκατε την ιδέα;

Τhe future of promotion now! Συνέντευξη στο Startup.gr με το Νίκο Στουϊλούδη, έναν από τους co-founders του MiiPharos

H ιδέα για το ΜiiPharos ταυτίζεται με την ίδια την αποστολή μας ως νέο προϊόν και εταιρεία.  Αναγνωρίζοντας το μέλλον της διαφήμισης και του μάρκετινγκ συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη να κατανoήσουμε την εξέλιξη της αγοράς προτού αυτή συμβεί και να ανταποκριθούμε προσφέροντας τη λύση προτού αυτή βρεθεί.  Έτσι, σχεδιάστηκε το MiiPharos, με σκοπό να παρέχει προσιτές και υψηλής τεχνολογίας υπηρεσίες σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τι είναι όμως ακριβώς;  To MiiPharos χρησιμοποιεί την τεχνολογία iBeacon της APPLE και βασίζεται πάνω στο Bluetooth 4 ή ΒLE (Bluetooth Low Energy). Όταν ένα smartphone βρεθεί στην εμβέλεια μιας MiiPharos Συσκευής (εως 70μ), τότε το εγκατεστημένο App  του ΜiiPharos προβάλει περιεχόμενο στο κινητό. To ΜiiPharos εντάσεται στην ενότητα του  ‘’proximity marketing’’ δηλαδη της τεχνολογίας που αξιοποιεί ‘’geolocation data’’ για να μεταδώσει προσωποποιημένα μηνύματα, εκπτώσεις, προσφορές, πληροφορίες κ.α. στο χρήστη του smartphone με βάση την τοποθεσία του.

Με την τεχνολογία ibeacon (beacon=φάρος) που χρησιμοποιούμε έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας μέσω ενός πακέτου υπηρεσιών που περιλαμβάνει:

  • Αpplication (Android και iOS)

  • Συσκευές μετάδοσης περιεχομένου

  • Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS)

  • Στατιστική Ανάλυση

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Καθώς ο παραδοσιακός τρόπος διαφήμισης είναι παρελθόν, τo MiiPharos ως γρήγορα αναπτυσσόμενο προϊόν συνδιάζει εύκολα, γρήγορα και εξατομικευμένα τη διαφήμιση και τη μετάδοση μηνυμάτων μέσω εκπομπής mobile data.  Με αυτή τη λογική, το προϊόν απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μεταδώσουν μηνύματα, εκπτώσεις, προσφορές, multimedia περιεχόμενο, πληροφορίες σε συγκεκριμένο κοινό και συγκεκριμένο χώρο για την ενίσχυση της εμπορικής τους δραστηριότητας

Είναι κατάλληλο για χώρους εστίασης, ξενοδοχεία και εστιατόρια, μουσεία και καταστήματα λιανικής πώλησης, ενώ εξυπηρετεί ιδιαίτερα χώρους εκδηλώσεων, αεροδρόμια ή εμπορικά καταστήματα (τυπου mall), αθλητικούς χώρους κλπ.

Η λειτουργία είναι εξαιρετικά απλή και γίνεται με την τοποθέτηση ΜiiPharos συσκευών που εκπέμπουν δυναμικό περιεχόμενο (e-coupons, multimedia, e-catalogs, social media, ηλεκτρονικές φόρμες, αυτόματα check-ins κλπ) και εμφανίζονται στην οθόνη του χρήστη smartphone!

Το σημαντικότερο όφελος είναι η συλλογή ποικίλων στοιχείων των χρηστών με αποτέλεσμα πιο αποτελεσματική και προσωποποιημένη επικοινωνία και στόχευση στους πελάτες πράγμα που οδηγεί σε πιστότητα, επαναλαμβανόμενες αγορές, αυθόρμητες αγορές, word-of-mouth, παροχή πληροφοριών και τελικά κέρδος για τους πελάτες μας.

Τι διαφορετικό προσφέρετε στην αγορά;

Πιστεύω το MiiPharos είναι το μέλλον και η λύση που χρειάζεται η αγορά σήμερα για να διαφοροποιηθεί σε ένα κοινό που αγνοεί, που κατέχει πολλές πληροφορίες, που έχει πρόσβαση παντού και που διαθέτει ελάχιστο χρόνο.  Διαθέτουμε τη μοναδική τεχνογνωσία που με ibeacon τεχνολογία και data processing μπορεί να το επιτύχει αυτό.  Με τη δυνατότητα αξιοποίησης των geolocation data συγκεντρώνουμε απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο που θα κάνουν και θα σχεδιάσουν το marketing οι πελάτες μας.  Λόγω και της γρήγορα εξελισσόμενης φύσης μας και προσαρμογής μας στις απαιτήσεις και της παγκοσμίου σκέλους λειτουργίας μας είμαστε περήφανοι για την κουλτούρας μας και το θεωρούμε ανταγνωνιστικό μας πλεονέκτημα. Αυτή μας η μοναδικότητα & ωριμότητα μας οδήγησε σε ένα ταξίδι στον San Francisco στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εκεί κληθήκαμε να παρουσιάσουμε την τεχνολογία μας σε μια από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες στον κόσμο πλαισιωμένη από Μarketing & IT Directors εταιρειών πέντε χωρών. – Το αποτέλεσμα περισσότερο από θετικό. Μάλιστα είμαστε η μοναδική ελληνική & κυπριακή εταιρεία που έχει καταφέρει να λάβει την πιστοποίηση MFi της APPLE. Ακόμη 450 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας παγκοσμίως έχουν λάβει αυτήν την πιστοποίηση.

Ποια είναι η συνταγή που θα οδηγήσει στην επιτυχία;

Τhe future of promotion now! Συνέντευξη στο Startup.gr με το Νίκο Στουϊλούδη, έναν από τους co-founders του MiiPharos

Στο εγχείρημα αυτό και πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια, υπάρχει φυσικά μία ομάδα ανθρώπων – διαφορετικών μεταξύ τους αλλά με το ίδιο πάθος- πολίτες μάλιστα 3 διαφορετικών χωρών!

Είναι ο Χρήστος, η Denise, ο Vimal, ο Δημήτρης, ο Χάρης και εγώ!

Αυτό που έχουμε ως κεφάλαιο είναι η παραγωγική σκέψη , η επένδυση σε ανθρώπους, εμπειρίες & αξίες με μοναδικό κόστος το χρόνο.

Δεν επενδύουμε με χρήματα, αυτό το επενδύουν όσοι δεν έχουν κάτι άλλο να επενδύσουν. Αν και ο χρόνος είναι χρήμα , το χρήμα δεν αγοράζει πάντα χρόνο! Σίγουρα χρειάζεται υπομονή και προσεκτικές κινήσεις.

Ανάμεσα σε όλα αυτά προστίθενται η σκληρή, καθημερινή μας δουλειά αλλά πάνω απ’ όλα η εμπειρία, η τεχνολογία και τα data που συνθέτουν το προϊόν μας.

Τι να περιμένουμε τώρα απο την ομάδα του MiiPharos;

Με δραστηριότητα σε 5 χώρες, (Ελλάδα, Κύπρο, Ην. Βασίλειο, Αμερική, Ινδία) ήδη αριθμούμε αρκετούς ενεργούς & δυνητικούς πελάτες , όπως εταιρείες λιανικής, μουσεία, αθλητικές διοργανώσεις, καζίνο κ.α.

Η αγορά στην Ελλάδα είναι ακόμα πρώιμη με δυνατότητες όμως γρήγορης αποδοχής και ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας καθώς το ανταγωνιστικό όφελος είναι εμφανές. Ήδη υπάρχουν κάποιες πολλά υποσχόμενες συμφωνίες στην Αμερική όπως και συνομιλίες με μεγάλα brands του εξωτερικού.

Σύντομα θα έχουμε κάτι πολύ μεγάλο στη Λατινική Αμερική.  Kαι σίγουρα μας περιμένουν αρκετά ταξίδια!

Ποιο είναι το μήνυμά σας για τους νέους επιχειρηματίες εκεί έξω?

Καταρχάς θα έλεγα ότι η αγορά διψάει για καινοτομία! Διψάει για ανθρώπους – νέο αίμα που έχουν να πουν κάτι καινούριο! Θα λεγα λοιπόν, να σκεφτούν διαφορετικά, το συμβατικό να το αλλάξουν και σίγουρα να αφουγκρασθούν τις ανάγκες εκεί έξω! Να ακούσουν και να μελετήσουν, να μάθουν, να πειραματιστούν! Να βρουν το πρόβλημα – την ανάγκη- και τους κατάλληλους ανθρώπους και να αναπτύξουν ένα λεπτομερές πλάνο με επιμονή και πάθος! Να βρουν το “purple cow” τους: πως δηλαδή να ξεχωρίσουν από τη μάζα και να προσφέρουν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό.

Αλλά πάνω από όλα να επεδύσουν το χρόνο τους!

Περισσότερες Πληροφορίες για το MiiPharos:

Τhe future of promotion now! Συνέντευξη στο Startup.gr με το Νίκο Στουϊλούδη, έναν από τους co-founders του MiiPharos

Website: www.miipharos.com/

Facebook: www.facebook.com/miipharos

Twitter: twitter.com/miipharos

Youtube: www.youtube.com/watch?v=BirzcbKV2VU