Είστε νέος και ψάχνετε για δουλειά; Ξεχάστε τι σας είπε η μητέρα σας…

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Αν ρωτήσει κάποιος τον Μίκαελ Σουμάχερ, που οφείλει την καταπληκτική του πορεία και τα πολλά κύπελλα που κέρδισε, είμαι σίγουρος ότι θα πει: πολύ καλή προετοιμασία και εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση!

Χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα τον μεγάλο οδηγό της Formula 1 -παρότι υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω- επειδή αποτελούσε το δικό μου πρότυπο, για να δώσω το παράδειγμα της επιτυχίας σε έναν εξίσου ανταγωνιστικό χώρο με αυτόν της Formula 1, το χώρο των business, για κάποιον που είναι αποφασισμένος να κερδίσει τη θέση των ονείρων του σε μια μεγάλη επιχείρηση.
Το να ξέρει κάποιο επίδοξο στέλεχος πως να πουλήσει τον εαυτό του δεν είναι τόσο απλό, χρειάζεται πολύ δουλειά και ετοιμότητα για να το πράξει. Ανεξαρτήτως του χώρου που βρίσκεται (γραφείο, εστιατόριο ή οτιδήποτε άλλο). Το να βρεις δουλειά σήμερα είναι δύσκολο και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Γι’ αυτό όταν σας καλέσουν σε μια συνέντευξη για δουλειά, βεβαιωθείτε ότι αναδεικνύετε τον εαυτό σας αποτελεσματικά, ακόμα και όταν έχετε μόνο δεκαπέντε λεπτά με τον μελλοντικό προϊστάμενο ή αφεντικό σας για να το πετύχετε.
Είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε οπουδήποτε, ακόμα και σε κάποιο ασανσέρ, με τον υπεύθυνο πρόσληψης σε μια επιχείρηση που ονειρεύεστε. Έτσι, με το που κλείνει η πόρτα, μάλλον θα αισθανθείτε κάτι σαν ναυτία, αφού η αδρεναλίνη σας θα ανέβει στα ύψη, λόγω του περιορισμένου χρόνου που θα έχετε στη διάθεσή σας για να τον πείσετε. Αν λοιπόν έχετε γύρω στα 15 λεπτά για να «επικοινωνήσετε» την αξία σας σαν μελλοντικό στέλεχος, για να διηγηθείτε όλο το βιογραφικό σας, τα επιτεύγματα σας που πιθανόν να προέκυψαν από ατέλειωτες ώρες δουλειάς ή ξενυχτιού, τι θα κάνετε; Προφανώς είναι πολλά αυτά που θέλετε να πείτε, αλλά το περιθώριο που έχετε σας υποχρεώνει να είστε ουσιαστικός και ξεκάθαρος. Αν κατορθώσετε να χειριστείτε το χρόνο σας σωστά, τότε μάλλον θα τα καταφέρετε. Δείτε παρακάτω τρία σημαντικά βήματα για να το πετύχετε:

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr