Τρίτη η Ελλάδα στο codeweek.eu ανάμεσα σε 38 χώρες!

    Από: Startup Team

Πέφτει σήμερα η αυλαία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα και η Ελληνική ομάδα έχει κάθε λόγο για να πανηγυρίζει! Με 422 δρώμενα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση ανάμεσα σε 38 χώρες events.codeweek.eu/scoreboard ενώ συνέχεια ανακοινώνονται και άλλα, σε μια προσπάθεια να βγει πρώτη!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα είναι μια πρωτοβουλία της Ε.Ε με σκοπό να προωθεί τον προγραμματισμό, που θεωρείται ο νέος αλφαβητισμό της ψηφιακής εποχή μας. Παραπάνω από 1900 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 38 ευρωπαϊκές χώρες, πολλές εκ των οποίων χρησιμοποιήσαν στις εκδηλώσεις τους ένα ελληνικό εκπαιδευτικό εργαλείο, το “Τρέξε Μάρκο!”. Το ηλεκτρονικό αυτό παιχνίδι περιπέτειας, είναι παραγωγή της allcancode μιας Ελληνικής startup εταιρείας και έχει σαν σκοπό να μεταδώσει τον τρόπο σκέψης των προγραμματιστών σε παιδιά 6-12 χρονών!

Από ότι όμως φαίνεται όμως, ο θεσμός αυτός θα κρατήσει παραπάνω από εβδομάδα, μιας και συνεχώς ανακοινώνονται καινούργια δρώμενα. Άλλωστε οι οδηγίες της, είναι σαφής: “Μεταδώστε τους πολίτες τις ψηφιακές δεξιότητες για τις οποίες “διψάει” η παγκόσμια οικονομία. Διότι οι μελέτες δείχνουν ότι το 2020 θα υπάρχουν 1.000.000 παραπάνω δουλειές προγραμματισμού από ότι φοιτητές πληροφορικής και μεγάλοι οργανισμοί όπως η Google και η Facebook επιθυμούν την ανατροπή των αρνητικών αυτών προβλέψεων. Μία επιθυμία που το δείχνουν έμπρακτα, αφού είναι γνωστή η συμμετοχή τους σε τέτοιους θεσμούς, με την Google να έχει τα ηνία και να επενδύει εκατομμύρια για να κάνει τον προγραμματισμό πιο ελκυστικό στα κορίτσια

Από αύριο λοιπόν, αν και έχει τυπικά τελειώσει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, ο “χορός” καλά κρατεί και δρώμενα συνεχίζουν δυναμικά για όσους δεν έχουν ήδη προλάβει. Μάλιστα η allcancode έχει βάλει στοίχημα να διοργανώσει την μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη, όπου το το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου στο InnovAthens, τον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης, θα φιλοξενήσει εκατοντάδες παιδάκια με στόχο να κάνει την εκμάθηση προγραμματισμού… παιχνίδι!