Διαδραστική Εκδήλωση “Ιδρύοντας ένα start-up χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ελεύθερο Λογισμικό”

    Από: Startup Team

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με την εταιρεία Logikon Labs , διοργανώνει στις 23 Οκτωβρίου 21:00 στο InnovAthens, ομιλία με θέμα “Ιδρύοντας ένα start-up χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ελεύθερο Λογισμικό”.

Η ομιλία θα έχει ως στόχο να απαντήσει στα ερωτήματα “Μπορώ να ιδρύσω και να λειτουργήσω την εταιρεία μου χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ελεύθερο Λογισμικό;” και “Υπάρχουν λύσεις Ελεύθερου Λογισμικού για σχεδίαση hardware;“.

Οι απαντήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα παραδείγματα προγραμμάτων και λύσεων, χρησιμοποιώντας ως case study την εταιρεία Logikon Labs, ένα Ελληνικό hardware start-up με αντικείμενο την ανάπτυξη ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων (hardware & software) για βιομηχανικές, επιστημονικές, και αεροδιαστημικές εφαρμογές.

Μέρος Α – Ελεύθερο Εταιρικό Λογισμικό

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν παραδείγματα εταιρικού Ελεύθερου Λογισμικού τα οποία συνθέτουν μια πλήρη λύση για τη λειτουργία ενός γραφείου: λειτουργικό σύστημα, σουίτες εγγράφων, διαχείριση επαφών (CRM), εμπορική διαχείριση (ERP), και γενικότερα όλα τα προγράμματα που απαιτούνται σε μία σύγχρονη εταιρεία για την καθημερινή της λειτουργία.

Μέρος Β – Ελεύθερο Λογισμικό Σχεδίασης hardware

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού, που αφορούν σε hardware start-ups. Αυτές περιλαμβάνουν προτάσεις Ελεύθερου Λογισμικού για εξομοίωση και σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, σχεδίαση PCB, τρισδιάστατη απεικόνιση, περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού συστήματος, κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για το Ελεύθερο Λογισμικό τις δυνατότητες που προσφέρει σε ένα εταιρικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση απευθύνεται:

  • Σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία και αναζητούν αξιόπιστες λύσεις επαγγελματικού Ελεύθερου Λογισμικού

  • Σε όσους ενδιαφέρονται για τον σχεδιασμό & ανάπτυξη hardware με ελάχιστο κόστος

  • Σε όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό, και θέλουν να δουν ένα πλήρες σενάριο εταιρικής χρήσης του σε πραγματικές συνθήκες

 

Περισσότερες πληροφορίες : Innovathens

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ