Ξεκινάει το voucher εργασίας στον τουρισμό για 8.000 ανέργους

    Από: Startup Team
πηγή: dikaiologitika.gr

Ξεκινάει το voucher εργασίας στον τουρισμό για 8.000 ανέργους

Απο τον Βασίλη Αγγέλοπουλο

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αναμένεται να  ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας, το πρόγραμμα απασχόλησης voucher με στόχο την κάλυψη 8.000 θέσεων εργασίας στον κλάδο του τουρισμού.

Η προαναγγελία του νέου voucher για τους ανέργους που θα εργαστούν σε επαγγέλματα στον τομέα του τουρισμού, έγινε από τον ίδιο τον υφυπουργό Εργασίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, σε απάντηση που έδωσε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, σε σχετικό ερώτημα που απηύθυνε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προβλέπει επιταγή εισόδου (voucher) για τους ωφελούμενους και θα αποτελείται από χρονικό διάστημα κατάρτισης, αλλά και από πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, εντός Νοεμβρίου θα υπάρξουν εξειδικευμένες δράσεις για συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας όπως είναι το εξαγωγικό εμπόριο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι νέες τεχνολογίες. Το υπουργείο Εργασίας, βρίσκεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και με εμπορικές τράπεζες για να συνδράμουν στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων είτε με τη μορφή «μικροεγγυήσεων, είτε με την καταβολή ποσού», όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στόχος είναι να υπάρξει μια ευρύτερη επαναπροσέγγιση των προγραμμάτων απασχόλησης και από κοινωνικά επιδόματα να μετατραπούν σε κατάρτιση των νέων και σε στήριξή τους για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί μηχανισμός διάγνωσης των πραγματικών αναγκών της αγοράς, έτσι ώστε να μπορούν να προκύψουν προγράμματα απασχόλησης σε τομείς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ειδικότερα το πρόγραμμα voucher στον τουρισμό για 8.000 ανέργους έχει ως σκοπό την επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα sete-voucher.gr  ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί απο το ΣΕTΕ που είναι ο αρμόδιος φορέας.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα έως και 2550 ευρώ.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά μπορεί να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
dikaiologitika.gr