Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη τάξη Mirantis OpenStack στην Ελλάδα από τη Stackmasters

    Από: Startup Team

Η StackMasters, εξουσιοδοτημένος παρόχος εκπαίδευσης της κορυφαίας διεθνώς εταιρίας στο χώρο του OpenStack Mirantis, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο Mirantis OpenStack Bootcamp πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Αθήνα.

Tο τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη σχεδίαση, οργάνωση και διαχείριση υπολογιστικών υποδομών Cloud με την αξιοποίηση της ανοικτής πλατφόρμας OpenStack έλαβε χώρα στις 20 έως 22 Οκτωβρίου, και σε αυτό έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, στελέχη και τεχνικοί των εταιριών Cisco, TravelPlanet24 και Neuropublic.

Η συνεργασία της StackΜasters με την Mirantis αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για την προώθηση της τεχνολογίας OpenStack και των λύσεων τύπου Private Cloud στις χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Σε αυτο το πλαίσιο τα μαθήματα της Mirantis διατηρούν πιστά την προσέγγιση pure-play OpenStack και παραμένουν ανεξάρτητα από κατασκευαστές, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στις εταιρίες και τους οργανισμούς που θα επενδύσουν σε σχετικές Cloud λύσεις.

Η υποδοχή του Mirantis OpenStack Bootcamp της StackMasters στην Αθήνα ήταν ενθουσιώδης, με τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους να δηλώνουν ότι πρόκειται για «μια εισαγωγή στο OpenStack που αξίζει να παρακολουθήσεις» και ότι θα συνέστηναν «το μάθημα με σιγουριά», ενώ ιδιαίτερα θετικά σχόλια έλαβε και το εργαστηριακό μέρος της τάξης για αρχάριους.

Μετά την αρχική επιτυχία η τάξη αναμένεται να επαναληφθεί στην Αθήνα σε τρείς μήνες, ενώ η StackMasters έχει ανακοινώσει ήδη επερχόμενα Mirantis OpenStack Bootcamp μαθήματα σε Ντουμπάι (18-20 Νοεμβρίου), Κύπρο (1-3 Δεκεμβρίου) και Βρυξέλλες (14-16 Ιανουαρίου).