Αποστολή στη Silicon Valley για Έλληνες ιδρυτές startup με το πρόγραμμα “The Accelerator” της Metavallon

    Από: Startup Team

Στη Silicon Valley για έναν μήνα βρέθηκαν 5 ανερχόμενοι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο The Accelerator, το πρόγραμμα επιτάχυνσης και επένδυσης νέων επιχειρήσεων της εταιρείας Metavallon

Οι πέντε Έλληνες ιδρυτές εκπροσώπησαν 4 startups (Γιάννης Μαυραγάνης από τη startup AfterSearch, Aντώνης Αργυρός από liateR, Γιάννης Παγώνης και Μαρία Κολιτσίδα από Missum, Γιάννης Χατζηγιαννάκης από Sensorflare) και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη μοναδική αυτή ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους και τις εταιρείες στην περιοχή του San Francisco (κολοσσοί όπως η Google και το Twitter).

Ως γνωστόν, η Silicon Valley αποτελεί εδώ και χρόνια το πιο ζωντανό και δυναμικό κύτταρο επιχειρηματικής δραστηριότητας με έμφαση στα startups υψηλής τεχνολογίας και κορυφαίων καινοτομιών

Bασικοί στόχοι της αποστολής ήταν οι επιχειρηματίες:

  • Να γνωρίσουν τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται και δημιουργούν αντίστοιχοι ιδρυτές startup στις ΗΠΑ.

  • Να έρθουν σε άμεση επαφή με mentors και experts από κορυφαίους οργανισμούς που θα τους συμβουλέψουν και καθοδηγήσουν.

  • Να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με άλλους νέους και δραστήριους επιχειρηματίες.

  • Να συμμετάσχουν σε κορυφαίες διοργανώσεις και διαγωνισμούς και να γνωρίσουν αντίστοιχα δυναμικές εταιρείες.

  • Να παρουσιάσουν σε επενδυτές και να μάθουν τι χρειάζεται η εταιρεία τους για να γίνει ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον.

  • Να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας επισκεπτόμενοι κορυφαίες εταιρείες όπως το Twitter.

Κέρδισαν το ενδιαφέρον κολλοσών

Στο πλαίσιο του ξεχωριστού αυτού ταξιδιού οι επιχειρηματίες της Metavallon πήραν αναλυτικό feedback για τις startups τους από επιτυχημένα στελέχη του επιχειρείν, όπως οι ιδρυτές της εταιρείας οDesk, και από στελέχη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων, όπως το Mind the Bridge και το General Catalyst Partners.

Επίσης, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία τεχνολογικών κολλοσών όπως το Twitter και η Google, καθώς και ανερχόμενες καινοτόμες εταιρείες όπως η Wix, ανταλλάσοντας απόψεις με στελέχη τους σε ζητήματα εταιρικής φιλοσοφίας και στρατηγικών ανάπτυξης για εταιρείες με παγκόσμιο προσανατολισμό.

Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι παρακολούθησαν μεταξύ άλλων παγκοσμίου φήμης εκδηλώσεις όπως λόγου χάρη το TechCrunch Disrupt SF 2014, τη σημαντικότερη ίσως διοργάνωση με θέμα την καινοτομία και τα τεχνολογικά startups στον κόσμο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ταξίδεψα στη Silicon Valley για να γνωρίσω το εκεί οικοσύστημα. Πραγματοποίησα πάνω από 20 συναντήσεις με επιχειρηματίες και επενδυτές, πέραν της συμμετοχής μου σε events και επισκέψεις σε εταιρείες. Η κορύφωση σίγουρα ήταν η παρουσίαση της startup μου στο υποστηριζόμενο από την IBM συνέδριο SVCWireless, όπου και κέρδισα τα πρώτα 2 βραβεία και 35.000 δολάρια σε υπηρεσίες. Το έντονο ενδιαφέρον των αμερικανικών και ασιατικών κολοσσών για την εταιρεία μου με γεμίζει με θάρρος» τονίζει ο Αντώνης Αργυρός, ιδρυτής της liateR.

Οι συναντήσεις με επενδυτές και με άλλους έμπειρους και επιτυχημένους startup founders ήταν μόνιμα στην ατζέντα των 5 στο San Francisco. “Ειναι μοναδικό αυτό που συμβαίνει στη Silicon Valley. Ακόμα και στο τρένο, ακόμα και σε μία καφετέρια, σου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσεις τη εταιρεία σου σε ανθρώπους που κάνουν το ίδιο με εσένα ή που έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα από εσένα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ζωντανό οικοσύστημα με τεράστιες ευκαιρίες σε κάθε γωνία, σε κάθε σημείο” τονίζει ο Γιάννης Μαυραγάνης, συνιδρυτής της AfterSearch.

“Είχαμε αμέτρητες συναντήσεις με ανθρώπους που θα θυμάμαι πάντα. Κάθε κουβέντα τους, μια εμπειρία. Επενδυτές που βλέπει κανείς μόνο σε video στο internet, άνθρωποι που κατάφεραν να δημιουργήσουν startups εκατομμυρίων δολαρίων. Μακάρι να είχαν όλοι οι Έλληνες ιδρυτές startup τη δυνατότητα να ζήσουν αυτό που ζήσαμε εμείς για ένα ολόκληρο μήνα” υπογραμμίζει ο Ιωάννης Χατζηγιαννάκης, συνιδρυτής της Sensorflare.

Οι γνώσεις και οι εξαιρετικά σημαντικές εμπειρίες που απέκτησαν οι εταιρίες της Metavallon στο Silicon Valley θα αποτελέσουν βασικό τους εργαλείο για να πετύχουν στην επιχειρηματική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει. Σύμφωνα με τον Γιάννη Παγώνη, συνιδρυτή της Missum: “Δέχτηκα κριτική και συμβουλές από τους καλύτερους. Εχω ήδη ενσωματώσει στο Missum τις περισσότερες αλλαγές που μου προτάθηκαν. Μου είπαν πράγματα που δεν θα φανταζόμουν ποτέ. Αυτό το ταξίδι ήταν εμπειρία ζωής. Πλέον βλέπω το μοντέρνο επιχειρείν από δραστικά διαφορετική σκοπιά”.

 

Read more about this unique US mission of The Accelerator 2014 startups in English