«Τεχνολογία στην εκπαίδευση: η οπτική του Media Lab του ΜΙΤ»

    Από: Startup Team

Ομιλία του Μιχάλη Μπλέτσα, διεθνούς φήμη ερευνητή και Διευθυντή Πληροφορικής του Media Lab του MIT

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, 19:00, Κολλέγιο Ανατόλια (Raphael Hall)

Τις πιο επίκαιρες εξελίξεις από το Media Lab του MIT (Massachusetts Institute of Technology) σχετικά με τις εφαρμογές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση θα μεταφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Μπλέτσας στην ομιλία που θα δώσει στο Κολλέγιο Ανατόλια αυτήν την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. O ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής του Media Lab του MIT έρχεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το ΜΙΤ Media Lab ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό να διερευνήσει και να ξεπεράσει τα καθιερωμένα επιστημονικά και ερευνητικά όρια ενθαρρύνοντας την πιο αντισυμβατική σύνθεση φαινομενικά διαφορετικών τομέων έρευνας. Πρόκειται για ένα εργαστήριο ιδεών, στο οποίο νέες τεχνολογικές εξελίξεις γεννιούνται συνεχώς. Κορυφαίοι επιστήμονες από όλα τα ερευνητικά πεδία συνεργάζονται, δημιουργούν σήμερα την τεχνολογία του αύριο, σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων: από την ψηφιακή προσέγγιση στη θεραπεία νευρολογικών διαταραχών μέχρι τα λειτουργικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας ήταν μέλος της κύριας τεχνικής και σχεδιαστικής ομάδας της πρωτοβουλίας «Ένα laptop για κάθε παιδί» που κατασκεύασε το πρωτοποριακό, βραβευμένο “XO laptop”. Έχει δημιουργήσει δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης βασισμένα σε τεχνολογίες αιχμής, μεταξύ των οποίων ένα  από τα πρώτα εφαρμοσμένα ευρυζωνικά δίκτυα και πολλές τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης. Είναι τακτικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Α.Π.Θ. και MSc Μηχανικού Η/Υ από το Boston University. Έχει διατελέσει σύμβουλος κυβερνήσεων και επιχειρήσεων για θέματα τεχνολογίας και είναι συνιδρυτής δύο εταιρειών.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398 289 (10:00 – 14:00)