Διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών για την εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών στην καθημερινότητα – «Down to Earth Competition»

    Από: Startup Team

Η εταιρεία KiNNO, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ESA / Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό “Down to Earth Competition” στην Ελλάδα που έχει ως στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση ιδεών και προτάσεων σχετικά με την εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών σε τομείς της καθημερινότητας, όπως υγεία, ενέργεια, μεταφορές, ναυτιλία κλπ. που μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επιστήμονες από επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια από την Ελλάδα και τους καλεί να διερευνήσουν πιθανές εφαρμογές της διαστημικής τους τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή και να υποβάλλουν την πρότασή τους. Τα τελευταία χρόνια, παρόμοιες εφαρμογές έχουν βοηθήσει εταιρείες να βελτιώσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες, βιομηχανίες να βελτιώσουν συστήματα διαχείρισης αποβλήτων, τον ιατρικό κλάδο να αναπτύξει αποτελεσματικότερα όργανα μέτρησης, τον κλάδο των μεταφορών να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των διακινήσεων και πολλά άλλα.

Η καλύτερη ιδέα στο στο Μπορντό της Γαλλίας!

Διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών για την εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών στην καθημερινότητα - «Down to Earth Competition»

Η ιδέα με τη μεγαλύτερη δυναμική εφαρμογής  θα βραβευτεί με μία παραβολική πτήση μηδενικής βαρύτητας, η οποία θα διεξαχθεί το 2015 στο Μπορντό της Γαλλίας με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Οι παραβολικές πτήσεις προσομοιώνουν συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν όσες προτάσεις επιθυμούν μέχρι και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν εδώ.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και ενημερωθείτε για την πορεία του και τα αποτελέσματα μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.kinno.eu ή επικοινωνώντας άμεσα με τον κ. Πάρη Ράλλη στο 210.6838950 ή στο rallis@kinno.eu.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές:

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και συγκεκριμένα το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας (ESA Space Solutions) αναζητά και προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν διαστημικές τεχνολογίες σε τομείς της καθημερινότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ανταγωνιστικότητας των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Η εταιρεία KiNNO Ltd (www.kinno.eu), όντας μέλος του παραπάνω δικτύου και αποκλειστικός διαμεσολαβητής στην Ελλάδα, προωθεί τεχνολογίες και συστήματα από τον ESA που μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως η γεωργία, οι μεταφορές, η άμυνα, η ναυτιλία κτλ. Η KiNNO επιπλέον προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγορά τόσο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς Έρευνας & Τεχνολογίας.