Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μπαίνει στο τοπ 50

    Από: Startup Team
πηγή: ethnos.gr

Στα καλύτερα Business School του κόσμου κατατάσσεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη διεθνή λίστα αξιολόγησης Eduniversal, που βαθμολογεί τις ομοειδείς με το ΟΠΑ σχολές σε περισσότερες από 150 χώρες.

Πέρυσι κατέλαβε την 123η θέση ανάμεσα στα 1.000 κορυφαία ιδρύματα οικονομικών σπουδών του πλανήτη, πετυχαίνοντας έτσι εντυπωσιακή άνοδο από τη 230η θέση που είχε το 2012. Πληροφορίες αναφέρουν πως φέτος θα βρίσκεται στα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του κλάδου στην Ευρώπη.

Πολύ ψηλά σε διεθνή αναγνώριση είναι τα μεταπτυχιακά προγράμματα, που κέρδισαν φέτος αξιοζήλευτες διακρίσεις από τον οργανισμό Eduniversal. Εξι φιγουράρουν στα 200 καλύτερα του κλάδου τους στην Ευρώπη και μάλιστα στην πρώτη 50άδα.

Το MBA International και το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κατατάχθηκαν στη 13η θέση. Το μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική & Διοίκηση 23ο, στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική 35ο, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές 44ο, στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες 46ο. Εξετάστηκαν αρχικά 12.000 μεταπτυχιακά και επελέγησαν 4.000 που κατατάχθηκαν ανά επιστημονική κατεύθυνση.

«Το επίπεδο σπουδών στο μεταπτυχιακό είναι πολύ καλό, σου προσφέρει εξειδίκευση, έχει πολλές εργασίες και προσομοιώνει αρκετά το εργασιακό περιβάλλον. Δυνατό σημείο είναι η πρακτική άσκηση», λέει η Κωνσταντίνα Γεωργίου.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μπαίνει στο τοπ 50

«Το επίπεδο σπουδών στο μεταπτυχιακό είναι πολύ καλό, σου προσφέρει εξειδίκευση, έχει πολλές εργασίες και προσομοιώνει αρκετά το εργασιακό περιβάλλον. Δυνατό σημείο είναι η πρακτική άσκηση», λέει η 29χρονη Κωνσταντίνα Γεωργίου, που πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και μετά φοίτησε στο μεταπτυχιακό της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. «Εχω μείνει αρκετά ικανοποιημένη από το ΟΠΑ. Στο επιστημονικό κομμάτι έχουμε καθηγητές με πολυάριθμες δημοσιεύσεις, διεθνείς συνεργασίες και διασυνδέσεις. Επίσης υπάρχουν δραστηριότητες εθελοντικού χαρακτήρα, με τις οποίες μπορείς να αναπτύξεις δεξιότητες», προσθέτει η υποψήφια διδάκτωρ πλέον του πανεπιστημίου.

Στα μειονεκτήματα συγκαταλέγει το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις. «Ηταν συνειδητή επιλογή να κάνω εδώ το διδακτορικό μου. Απλώς το κομμάτι της χρηματοδότησης μας κάνει να σκεφτόμαστε το εξωτερικό»…

Βραβείο καινοτομίας

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μπαίνει στο τοπ 50

Ο 35χρονος Δημήτρης Σαραντόπουλος επέλεξε, όπως λέει, το MBA Ιnternational, το μεταπτυχιακό που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω της εξαιρετικής φήμης του

Ο 35χρονος Δημήτρης Σαραντόπουλος επέλεξε, όπως λέει, το MBA Ιnternational λόγω της εξαιρετικής φήμης του. Δεν είναι μόνο η 13η θέση στην Ευρώπη. Πέρυσι κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης Association of MBAs. «Το πρόγραμμα έχει μεγάλη ποικιλία καινοτόμων μαθημάτων που αγγίζουν όλους τους σύγχρονους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, διαθέτει εξαιρετική ομάδα καθηγητών που προέρχονται από τα καλύτερα πανεπιστήμια και πολύ καλή οργάνωση. Τον Σεπτέμβρη γνωρίζαμε τα μαθήματα του μεθεπόμενου Απριλίου», σχολιάζει ο κ. Σαραντόπουλος, απόφοιτος και τεχνικός διευθυντής σε εταιρεία του ενεργειακού τομέα. Είχε συμφοιτητές όχι μόνο Ελληνες, αλλά και Τούρκους, Σέρβους, Γερμανούς, Κινέζους, Ιταλούς, Αιγύπτιους και όλα τα μαθήματα παραδίδονταν στα Αγγλικά. «Εκτός από υψηλής στάθμης ακαδημαϊκό προσωπικό ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο των συμφοιτητών μου. Εμαθα πολλά από αυτούς».

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έλαβε το 2012 διάκριση αριστείας, σύμφωνα με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μοντέλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ποιότητας EFQM. Αμελητέα δεν είναι η δουλειά και στη διασύνδεση φοιτητών με αγορά εργασίας. Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας συνεργάζεται από το 2010 με 1.800 εταιρείες και οργανισμούς και το ΟΠΑ ανακηρύχτηκε τον περασμένο Γενάρη ως πρότυπο πανεπιστήμιο σε θέματα επιχειρηματικότητας και προώθησης της απασχόλησης. Την τελευταία τριετία αναλήφθηκαν από καθηγητές κι ερευνητές περίπου 700 νέα ερευνητικά κι εκπαιδευτικά έργα. Μόνο από τα προγράμματα ενίσχυσης της βασικής έρευνας που χρηματοδοτεί το πανεπιστήμιο έχουν ωφεληθεί την τελευταία 4ετία πάνω από 150 νέοι καθηγητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και επιστήμονες. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πρωτοβουλία για συνεργασία του ΟΠΑ και του ΟΤΕ ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό σύγχρονο εργαστήριο (Lab).

Ο καθηγητής Γιώργος Πολύζος και ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Νίκος Φωτίου του εργαστηρίου ασύρματων δικτύων και πολυμεσικών επικοινωνιών του τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ, το οποίο διακρίθηκε με το διεθνές βραβείο Future Internet Award.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μπαίνει στο τοπ 50

«Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην αφετηρία της δεύτερης εκατονταετίας της ιστορίας του και μέσα σε ακραία αντίξοες συνθήκες, κατορθώνει να εξελίσσεται, να αυτοβελτιώνεται, να οραματίζεται και να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για την παιδεία και τους νέους μας», δηλώνει ο πρύτανης Κωνσταντίνος Γάτσιος.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
ethnos.gr