H GloVo.4all μία νέα πρωτοβουλία από την Glovo για άτομα με αισθητηριακές ή κινητικές αναπηρίες

    Από: Startup Team

Mιλώντας για τον εθελοντισμό, την γνωριμία με καινούριους ανθρώπους και την συνεργασία μεταξύ των εθελοντών ώστε όλοι να χαίρουν ίσων ευκαιριών, σίγουρα γίνεται λόγος για την GloVo, και συγκεκριμένα για την GloVo.4all, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της.

Η GloVo, στην προσπάθεια της να καλύψει, σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό, τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας, δημιούργησε την GloVo.4all, μία πρωτοβουλία χάρη στην οποία άτομα με αναπηρία εντάσσονται στον εθελοντισμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κέρδισε υποτροφία του προγράμματος Αγγελόπουλου – Clinton Global Initiative University, μέσω του οποίου βραβεύονται κάθε χρόνο οι καλύτερες ιδέες φοιτητών παγκοσμίως, που συνδέουν την επιχειρηματικότητα με την αλληλεγγύη.

Μέσω της GloVo, η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε δυο χρόνια από την ίδρυση της, πλήθος εθελοντών συνδέεται σε ένα παγκόσμιο(;)  δίκτυο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες διαφόρων events και δράσεων, μέσα από την συνεργασία και την ομαδική τους δουλειά.

GloVo.4all μια καινούρια ομάδα…

H GloVo.4all μία νέα πρωτοβουλία από την Glovo  για άτομα με αισθητηριακές ή κινητικές αναπηρίες

H GloVo.4all είναι μια καινούρια ομάδα και δημιουργήθηκε με στόχο να συμμετέχουν στα events και άτομα με αισθητηριακές ή κινητικές αναπηρίες για να μπορέσουν να ενσωματωθούν ευκολότερα στην κοινωνία. Έγινε, λοιπόν, ένα πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας κοινότητας που, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, να ενθαρρύνει την δράση εθελοντών με αναπηρία προωθώντας, έτσι, την ισότητα και την ομαλή συνεργασία. Mέσα από αυτό οι εθελοντές επιδιώκουν να αλλάξει όχι μόνο ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κοινωνία τα άτομα με αναπηρία αλλά και τα ίδια τα άτομα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και τις δυνατότητες τους. Τα μέλη της GloVo.4all παρέχουν τη δικλείδα ασφαλείας που απαιτείται προκειμένου η ένταξη των ατόμων στις εθελοντικές δράσεις να γίνεται ομαλά, χωρίς δυσκολίες που μπορεί να εντοπίζονται στην προσβασιμότητα, στην κατάρτιση των υπόλοιπων εθελοντών κτλ.

Πάνω απ’ όλα στηρίζει τους εθελοντές που επιθυμούν να βιώσουν στο μέγιστο βαθμό την εμπειρία και τα πολλά οφέλη του εθελοντισμού. Σκοπός της ομάδας είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη ακόμα και όσων θεωρούν αδύνατον να βγουν από το σπίτι και να διασκεδάσουν συνεισφέροντας.
Οι εθελοντές επικοινωνούν με πολλά και διαφορετικά άτομα, διευρύνουν τον κύκλο γνωριμιών τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται σε ομάδες με σκοπό να πετύχουν τον στόχο που έχουν θέσει. Η έκβαση είναι τις περισσότερες φορές θετική αλλά ακόμα και μία ενδεχόμενη αποτυχία κάνει τα άτομα να επιζητούν την στήριξη μεταξύ των μελών της ομάδας τους και να οδηγούνται στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης που τους συντροφεύουν ακόμα και όταν ολοκληρωθεί ένα event. Επιπλέον, οι διοργάνωτες και οι συνεργάτες της GloVo εξασκούνται στο να έρχονται σε επαφή με άτομα με αναπηρία και ως εκ τούτου αυξάνονται οι πιθανότητες να απασχολήσουν εργασιακά στο μέλλον κάποιον τέτοιο εθελοντή καθώς αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες του.

Απόδειξη αυτών αποτελεί το γεγονός ότι κάποιοι εθελοντές έχουν συμμετάσχει ήδη σε κάποια events, όπως η συναυλία της Lady Gaga, το Digitized και το Infocom, και αποκόμισαν από αυτά πολλές και όμορφες εμπειρίες. Παράλληλα, στην προσπάθεια της αυτή, η GloVο.4all συνεργάζεται με διαφόρους φορείς όπως ο ΣΚΕΠ.

Περισσότερες Πληροφορίες:

H GloVo.4all μία νέα πρωτοβουλία από την Glovo  για άτομα με αισθητηριακές ή κινητικές αναπηρίες

email: 4all@glovo.com.gr

website: www.glovo.com.g

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στην παραπάνω σελίδα και οι εθελοντές της Glovo θα έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους ανάλογα τις ανάγκες τους.