Συνέντευξη Startup.gr: Δημήτρης Λαβράνος, συνδημιουργός του RedUmbrella.gr

    Από: Startup Team

Ο Δημήτρης Λαβράνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά γνωρίζοντας από νωρίς πως θέλει να γίνει σκηνοθέτης. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Βρέθηκε ανάμεσα σε τηλεοπτικά πλατό και control room για 17 συνεχόμενα χρόνια φτιάχνοντας εκπομπές, ζωντανά προγράμματα και ενημερωτικές παραγωγές μέχρι που η οικονομική κρίση τον έστειλε σπίτι του να ξεκουραστεί!

Η αγάπη του για τα digital media τον έστρεψε στο διαδίκτυο. Όμως παρά τη σκέψη και και τους απαραίτητους πειραματισμούς καμία θελκτική ιδέα δεν προέκυπτε. Όταν όμως τα bussines plan στέρεψαν, μια σειρά από τυχαία γεγονότα έφεραν το Red Umbrella. Συνδυάζοντας το διαδίκτυο, τη διασκέδαση τον πολιτισμό, την παρέα αλλά και την οικογένεια.

Σήμερα προχωρά ένα βήμα παραπέρα με την δημιουργία της επίσημης σελίδας του  Red Umbrella στο διαδίκτυο, με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής βάσης χρηστών και μελών ώστε να τους προσφέρει ποιοτικές προτάσεις ψυχαγωγίας, προνόμια οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του freemium business.

Υπηρεσίες που προσφέρει το RedUmbrella.gr

Συνέντευξη Startup.gr: Δημήτρης Λαβράνος, συνδημιουργός του RedUmbrella.gr

Προτάσεις ψυχαγωγίας που αφορούν:

  • Παραστάσεις
  • Ταινίες – Κινηματογράφο
  • Εστίαση
  • Συναυλίες – Μουσικά events
  • Εκθέσεις – Μουσεία
  • Αγορές
  • Εκδρομές
  • Δραστηριότητες για ενήλικες
  • Δραστηριότητες για παιδιά

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Συνέντευξη Startup.gr: Δημήτρης Λαβράνος, συνδημιουργός του RedUmbrella.gr

Το Red Umbrella δεν αποτελεί αποκλειστικά προσωπικό μου εγχείρημα. Αξίζει να αναφερθώ στην ουσιαστική συμβολή του Σπύρου Κοντοπαντελή στον τεχνικό τομέα αλλά και στην καίρια καθοδήγηση του Στέλιου Κατσουνωτού, που με το δημιουργικό του πνεύμα ανέβασε επίπεδο το Red Umbrella σε αισθητική και εμφάνιση συνολικά.

Όταν το 2012 όλα πάγωσαν στη χώρα εμείς αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα γνωρίζοντας την διαχρονική ανάγκη του Έλληνα για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Επιλέξαμε λοιπόν να προσφέρουμε προτάσεις ψυχαγωγίας που δοκιμάσαμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζουν.  Αρχίσαμε να γράφουμε με απλά λόγια την εμπειρία που εισπράξαμε χωρίς στρογγυλέματα και καλλωπισμούς. Ότι δεν μας ενθουσίασε το αφήσαμε ευγενικά απ’ έξω.

Η αρχική αμφισβήτηση ήταν αναμενόμενη όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα το word of mouth άρχισε να λειτουργεί και να μεταφράζετε σε διάχυση μέσω του share.

Η δυνατότητα του να γνωρίζεις καθημερινά ανθρώπους και να ενημερώνεσαι για το πόσα όμορφα πράγματα συμβαίνουν καθημερινά στην πόλη μας, αποτελεί για  εμάς στο Red Umbrella εφαλτήριο ενέργειας για το μέλλον και όσα σχεδιάζουμε.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Συνέντευξη Startup.gr: Δημήτρης Λαβράνος, συνδημιουργός του RedUmbrella.gr

Το Red Umbrella είναι μια δωρεάν υπηρεσία που απευθύνεται σ΄όσους αναζητούν ποιοτική διασκέδαση και ψυχαγωγία στην πόλη. Οι προτάσεις μας έχουν εύρος. Αφορούν παραστάσεις, κινηματογράφο, έξοδο για φαγητό ή ποτό, βόλτες, εκδρομές, μουσεία, έξυπνες αγορές, δραστηριότητες για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά.

Δεν σχετίζονται με κανενός είδους κοινωνικό status αφού περιλαμβάνουν από πισίνα ξενοδοχείου 5 αστέρων μέχρι και μαγειρείο στα πέριξ της Ομόνοιας.

Ταυτόχρονα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε δωρεάν εκδηλώσεις, αλλα και ιδέες που δεν απαιτούν καν την έξοδο από το σπίτι.

Από την άλλη πλευρά απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες  που δραστηριοποιούνται στις πιο πάνω κατηγορίες. Το Red Umbrella αποτελεί και για αυτούς ιδανική ευκαιρία στοχευμένης προβολής. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τους χιλιάδες αποδέκτες του καθημερινού μας email ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με τη δυναμική του ολοκαίνουργιου www.redumbrella.gr. Απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν πραγματικά στο προϊόν ή την υπηρεσία τους. Εμείς δοκιμάζουμε και επιλέγουμε, αν πάλι όχι είναι κάτι που μένει εντελώς μεταξύ μας με σεβασμό στην τιμή που μας έκαναν. Το ίδιο ισχύει και για τους τομείς που φέρουν καλλιτεχνική δημιουργία με μεγαλύτερη, οφείλω να παραδεχτώ, ευαισθησία από μέρους μας.

 

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Συνέντευξη Startup.gr: Δημήτρης Λαβράνος, συνδημιουργός του RedUmbrella.gr

Προτιμώ να δέχομαι γνώμες παρά να δίνω συμβουλές. Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι η επιχειρηματικότητα απαιτεί προσεχτικό και λεπτομερή σχεδιασμό αλλά αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα για ανατροπές κατά την εφαρμογή. Επίσης πιστεύω πως εκεί που σταματά η ανάπτυξη ενός εγχειρήματος ξεκινά αυτομάτως η εσωστρέφεια και ο μαρασμός.

 

Τι πιστεύετε ότι λείπει σήμερα από το ελληνικό διαδίκτυο?

Συνέντευξη Startup.gr: Δημήτρης Λαβράνος, συνδημιουργός του RedUmbrella.gr

Νομίζω πως η έκπτωση αξιών και κατ’ επέκταση ποιότητας στην ελληνική τηλεόραση, καθιστά επιβεβλημένη τη δημιουργία ενός webtv project επαγγελματικών προδιαγραφών. Το on demand μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις τόσο σε θέματα δικτύου όσο και συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων μαρτυρούν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Φιλοδοξώ να έχουμε εμείς την ευκαιρία και την τύχη να το επιχειρήσουμε ως ουσιαστικοί πρωτοπόροι.

 

Βρείτε τους:

Ιστοσελίδα: www.redumbrella.gr

Social Media: