Έρχονται οι ανέπαφες πληρωμές μέσω τηλεφώνου …

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Επί σειρά ετών οι ειδικοί μας λένε ότι σύντομα θα πετάξουμε τις πλαστικές -πιστωτικές και χρεωστικές- κάρτες και θα αρχίσουμε να πληρώνουμε με τα κινητά μας τηλέφωνα. Τα έξυπνα κινητά μας θα χρησιμοποιούν μια ραδιοσυχνότητα που ονομάζεται εγγύς πεδίο επικοινωνίας (NFC, Near Field Communication) για την αποστολή δεδομένων για πληρωμές σε συμβατές μηχανές (cash registers) των καταστημάτων. Αλλά οι εφαρμογές που βασίστηκαν στο NFC, όπως το Google Wallet, απέτυχαν μέχρι στιγμής να κερδίσουν τη δημοτικότητα που αναμενόταν για να πραγματοποιούνται πληρωμές μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει πλέον. Ας δούμε συνοπτικά μια νέα έκθεση της BI Intelligence που δείχνει τους βασικότερους λόγους για τους οποίους μπορεί να παρατηρηθεί αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών ώστε το NFC να επανέλθει στο προσκήνιο:

  1. Μεταβολή της συμπεριφοράς των καταναλωτών θα προκύψει προφανώς από το γεγονός ότι η Apple αποφάσισε να συμπεριλάβει το NFC στο iPhone 6 και το 6 Plus. Οι πρόσφατες εξελίξεις από πλευράς καταναλωτών, έμπορων και προγραμματιστών δίνουν νέα ώθηση στο NFC και το καθιστούν ισχυρό υποψήφιο για να αποτελέσει την κορυφαία τεχνολογία για τις πληρωμές στα καταστήματα μέσω κινητών τηλεφώνων.
διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr