Greek Exports Forum 2014 | Μία μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες εξαγωγείς

    Από: Startup Team

Μία μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες εξαγωγείς θα αποτελέσει η διοργάνωση της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και της εταιρείας Ethos Media S.A., Greek Exports Forum 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών & του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Στην πολυμερή εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για θέματα χρηματοδότησης, ασφάλισης καθώς και της επίσημης εθνικής στρατηγικής εξαγωγών προκειμένου να καλλιεργήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους δώσουν το εισιτήριο για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη και τη διεθνή αναγνώριση σε θέματα εμπορίου.

Το Greek Exports Forum 2014 θα φιλοξενήσει εκπροσώπους αρμόδιων θεσμικών φορέων, οικονομικής διπλωματίας, συμβουλευτικών υπηρεσιών, τραπεζικού τομέα και ηγεσίας αναγνωρισμένων επιχειρήσεων, οι οποίοι μέσω των ομιλιών τους θα δώσουν τα απαραίτητα εφόδια στους συμμετέχοντες για βελτίωση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης, εξάλλου, είναι η συμβολή στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η δικτύωση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.

Το Forum, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ή να ενισχύσουν τις εξαγωγικές ικανότητες τους, σε όποια αγορά και αν δραστηριοποιούνται περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Το συνέδριο Greek Exports Conference (09.00 -17.00) με πλήρες πρόγραμμα ομιλιών από καταξιωμένους επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η θεματολογία των ομιλιών καλύπτει κάθε πτυχή της εξαγωγικής δραστηριότητας και του βέλτιστου τρόπου οργάνωσης της.

  2. Ταυτόχρονα με το συνέδριο, οι συμμετέχοντες έχουν τη μοναδική δυνατότητα να συμμετέχουν σε «3 παράλληλες δράσεις». Σε προγραμματισμένες και εξατομικευμένες συναντήσεις με Στελέχη των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας, οι οποίοι με την γνώση και την εμπειρία τους θα διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας με αγορές συγκεκριμένων χωρών, ανάλογα με την αγορά και τον κλάδο που ενδιαφέρει κάθε επιχειρηματία. Αντίστοιχα προγραμματίζονται ανάλογες προσωπικές συναντήσεις με εκπροσώπους διμερών Επιμελητηρίων, με τους οποίους θα συζητήσουν για την προοπτική δικτύωσης τους στις αγορές που στοχεύουν καθώς και για τις λεπτομέρειες διμερών εμπορικών συνεργασιών. Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν μία εξαίρετη και σπάνια ευκαιρία για συζήτηση με επαγγελματίες που έχουν εξειδικευτεί στον τρόπο λειτουργίας της κάθε αγοράς, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες που κρύβουν. Στις παράλληλες δράσεις εντάσσονται σεμινάρια διάρκειας 45’ από στελέχη εξαγωγικών εταιρειών, με ποικίλη θεματολογία. Ενδεικτικά αναφέρεται η ηλεκτρονική δικτύωση, το εξαγωγικό marketing και η χρηματοδότηση, απαραίτητα για την υιοθέτηση πρακτικών με διεθνές αντίκτυπο.

  3. Το forum θα κλείσει με την τελετή απονομής των εξαγωγικών βραβείων Greek Exports Awards 2014 (19.30), κατά την διάρκεια επίσημου δείπνου. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν σε μικρές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ανέλθουν και να δικτυωθούν στον παγκόσμιο επιχειρηματικό ιστό, θα καλύψουν συνολικά 10 κατηγορίες: 3 ειδικά και 7 εξαγωγικά βραβεία ανά κατηγορία εξαγωγικής δραστηριοποίησης, με κορυφαίο το ειδικό βραβείο «IASON: Premier Greek Exports Award 2014», αναδεικνύοντας την επιχείρηση με την πιο αξιόλογη εξαγωγική δραστηριότητα της χρονιάς.

Το Forum τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όλων των κεντρικών εξαγωγικών φορέων και συνδέσμων και της πλειοψηφίας των διμερών επιμελητηρίων της ελληνικής επικράτειας.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

Στη σελίδα: exports.ethosevents.eu/el/